Da Line Olsen Roan kom tilbake til Herøy i 2008 hadde hun allerede en kommende herøyfjerding i magen.

Økt innbyggertall Litt senere kom nummer to og hun og ektemann Einar har dermed bidratt på flere måter til økt innbyggertall i Herøy.

Nå skal hun bidra på andre måter, for som enhetleder i Herøy barnehage er hun ikke bare leder for barnehagen på tre avdelinger (snart fire), men hun er også en av rådmannens sju enhetsledere.

Lederstilling - Line skal være med på å styre kommunen gjennom sin lederstilling, underlagt rådmannen, sier Kommunalleder 2 Geir Berglund til Herøyfjerdingen.

Da ekteparet Roan kom til Herøy uttalte Line at hun håpet å få en fast jobb med tilknytning til utdannelsen som førskolelærer.

I høst kom sjansen og hun tok den.

Påvirke utviklingen - Jeg er glad i barn og er glad for å ha fått denne jobben, selv om dette er en lederstilling hvor jeg kanskje ikke blir så veldig mye sammen med ungene.

Men jeg håper å få anledning til å påvirke utviklingen i barnehagen og i kommunen.

Jeg har mange tanker om hvordan vi kan utvikle barnehagen videre.

Språkutvikling Blant annet syns jeg det er spennende å jobbe med språkutvikling hos barn og samarbeide med andre instanser om hvordan man man kan bli gode på tidlige tiltak.

Videre syns dette med gode rollemodeller er en viktig sak å jobbe med, sier Line Olsen Roan som har brukt dagen på å gjøre seg kjent med forholdene i barnehagen.

Tre til fire avdelinger I løpet av høsten skal den avdelingen av barnehagen som holder til i tidligere Silvalen barnehages legges ned og overføres til samme bygg som de to andre avdelingene i Herøy barnehage.

Og - som en følge av økt bosetting blir det opprettet enda en avdeling i Herøy barnehage. Dermed blir det fire avdelinger under samme tak og under Lines ledelse.

Sju søkere Det var sju søkere til stillingen som enhetsleder for Herøy barnehage. Fore ble innkalt til intervju.

Tilsettingen skjedde 3. juni.

Tidligere enhetsleder i barnehagen, Ester Tobiassen, er for tiden sykemeldt men ønsker å fratre med pensjon, opplyser rådmann Roy Skogsholm.