Først til mølla på kurs i "Redesign"

6_kilting_ragnhild_og_inger_lise
Nå kan du lære å gjenskape avlagte eller upassende klær, vesker eller sekker til noe nytt og brukbart. Herøy Husflidlag arrangerer i april kurs i ”Redesign” med Anne Britt Sørensen Nygaard fra Nordland Husflidlag.

Lørdag 23. og søndag 24. april kommer Anne Britt Sørensen Nyggard fra Nordland Husflidlag for å lære interesserte herøyfjerdinger hvordan man ved hjelp av avlagte klær, stoffrester og liggende stoff kan lage skjørt av en gammel bukse eller sette sammen stoff fra flere plagg til et nytt plagg.
 
Miljøtanken
- Dette er et kurs som tar vare på miljøtanken, nemlig ved at man lage noe nytt av gammelt. Men det er bare 12 plasser på kurset, så her gleder det å være snar med påmeldingen, forteller Anne Lise Gjengaar.
 
Herøyfjerdingen har tatt turen innom husflidlaget på deres faste møtekveld sist mandag i fellesstua ved Herøy omsorgssenter.
 
Her er medlemmene i full aktivitet med å legge siste hånd på påskeduker i teknikken quilting.
 
Og de står på og hjelper hverandre, for selvsagt skal dukene bli ferdig til den forestående høytiden.
 
15 timer
Etter at påsken er over, kan de se fram mot å lære en ny teknikk av en som virkelig kan det, nemlig Anne Britt Sørensen Nygaard fra Fauske.
 
Kurset i redesign går over to dager og fordeler seg over 15 timer lørdag 23. og søndag 24. april her på fellesstua i omsorgssenteret.
 
Forkunnskaper
Deltakerne bør ha en viss sykunnskap. Deltakerne må kunne stille med symaskiner. Man kan ta med alt av materialer som man har i heimen.
 
”Det kan bli en idé-myldring som alle tar del i, slik at den enkelte får hjelp til å finne ut hva som kan lages av medbrakt materiale”, skriver Sørensen Nygaard i et inormasjonsskriv til Herøy Husflidlag.
 
Og hun legger at kursdeltakerne må ta med både god saks, sy-tilbehør, tråd i forskjellig farge, avlagte klær, bånd, stoffer, knapper, glidelås, kasserte gardiner og duker med flekker. For å nevne noe.
 
Påmelding
Hvis dette høres interessant ut, må du skynde deg med påmeldingen. Det gjør du ved å ringe enten:
 
Karin Kvitvær: 976 32 354
Janne Vold: 913 04 902
 
Prisen for å delta på kurset er 800 kroner for ikke-medlemmer i husflidlaget og 700 kroner for medlemmer.
 
Prisen inkluderer enkel lunsj begge dager og kaffe i pausene.
 
Fra april går Herøy Husflidlag over til å møtes annenhver mandag.
 
 
 
6_kilting_ragnhild_og_inger_lise
Ragnhild Larsen og Inger Lise Jakobsen holdt mandag på med å gjøre ferdig påskedukene i quilting, men etter påske blir det kurs i redesign. I bakgrunnen Anne Lise Gjengaar.
6_kilting_kate
Slik skal duken til Kate Moland Sletten bli.
6_kilting_inger_lise_og_anne_lise
Quilting har vært tema i Herøy Husflidlag i mars.

Annonser