I kveld braker det løs med årets Herøydager der første post på programmet er to konserter hvor Hans Inge Fagervik og hans musikk skal hylles med egne tributkonserter i Herøy skoles aula. Det er de utflyttede herøyfjerdingene Sten Even Holstad og Alf Knutsen som har tatt initiativ til konsertene, der de vil hylle Hans Inge og hans musikk gjennom 40 år.

Hans Inge har holdt over 6000 konserter i 25 forskjellige land og har skrevet over 300 låter så det er nok av materiale å velge blant. Han har solgt over 200 000 album og er derfor en artist som har satt kraftig spor etter seg over det ganske land. Mange av hans sanger har også blitt store slagere og de fleste av oss husker vel sangen «Marita» fra Marita-filmene til en annen kjent seløyværing, Leiv Holstad.  I 2007 ble Hans Inges sang "La mæ gi dæ ei hand" fra TV-aksjonen 1995 på NRK kåret til tidenes veldedighetssang av sine lyttere på NRK P1.

Konsertene legges opp som et allsangkonsept med publikum som omkranser musikere og solister. Solistene er alle lokale og i den forbindelse vil vi også ha med lokale korsanger. Musikerne i bandet vil i tillegg til Alf og Sten Even bestå av andre dyktige profesjonelle musikere. Noen av dem har også vært i Herøy tidligere og deltatt under oppsetningene av kirkespillet «Vaart daglige brød» og «Livslenka» i Herøy kirke, der Alf hadde det kunstneriske ansvaret sammen med komponist Reidar Moursund.

Første konsert begynner torsdag 25. juni klokka 18 mens konsert nummer to starter klokka 20.

På NRK radio
I dag var det et innslag på NRK Nordland der Alf Knutsen reklamerer for konsertene i kveld. Vi får også høre hva Hans Inge mener om å bli beæret på en slik måte.

Trykk her for å høre inslaget fra NRK Nordland.

Se en liten video fra førkonserten på klippet under.

Les mer om årets Herøydager på www.heroydagan.no