Det er stille på Husvær Handel tidlig denne morgenen når Herøyfjerdingen legger turen innom i midten av oktober.

Bare bestyrer Eva Betty Theimann er på plass og rydder og gjør klar til dagens kunder.

Bredt utvalg Det gir oss anledning til å rusle rundt i lokalet og kikke i hyllene. Vi blir forundret over vareutvalget, for her finner vi byggevarer, matvarer, elektriske varer og pynteting.

Og gamle bilder og bøker. Og vi biter oss merke i noen innrammede klassebilder fra nå nedlagte Husvær skole sammen med en rekke bøker.

Barna i Bakkebygrenda Robinson Crusoe som vi selv ble så fascinert av som barn. Vi drar kjensel på ”Barna i Bakkebygrenda”. Og nyere bøker.

Eva Betty Theimann forteller: - Da skolen ble nedlagt fikk vi disse bildene og bøkene. Noen bøker er solgt, og resten er igjen, sier hun.

Må ha alt Men det er en innholdsrik butikk hun bestyrer.

- Jeg har alt mulig her i butikken, men det er matvarer det går mest av. Det er ikke så enkelt for folk her å skaffe seg spiker, skruer og rør når de trenger det.

Derfor må jeg ha det også i butikken, smiler Eva Betty.

Husvær Handel er ikke tilknyttet noen kjede, men får varene fra Coop.

Startet 1925 Butikken startet i 1925 på kaka like nedenfor der den holder til i dag. På begynnelsen av 1970-tallet ble den flyttet opp dit den er i dag.

Det meste av innredningen fra den gamle butikken ble kastet, men noe står fortsatt i bygget på kaia.

Like ved har det vært drevet fiskebruk tidligere og senere slakteri. I dag driver Termar Sea Farm sitt slakteri her med stor aktivitet.

Dette er en liten del fra en reportasje i Herøyfjerdingens magasinutgave desember 2011.