Kulturskolen i Herøy er ute ofte og opptrer i ulike sammenhenger i Herøy. Denne uka tok de imidlertid turen over fjorden for å opptre i det nye flotte Kulturbadet i Sandnessjøen. Foranledningen var at rektor Reidar Moursund hadde fått en forespørsel fra Helgeland Regionråd om å bidra med underholdningsinnslag på olje- og gasskonferansen som gikk av stabelen 1. og 2. juni.

De startet med å synge «Vår beste dag» av Erik Bye før de fortsatte med «Hero» av gruppa Family of the Year. De avsluttet minikonserten med å framføre låten «Marvin Gaye» av Charlie Puth.

Veldig fornøyd
Rektor Reidar Moursund opplyser til Herøyfjerdingen at han er svært fornøyd med sine elever etter opptredenen de hadde i Kulturbadet.

- Dette er en stor anledning og man føler derfor et visst press. I og med at fem av de som deltok går i 10. klasse fleipet jeg med dem på forhånd om at dette var å betrakte som en eksamen.

- Jeg er svært fornøyd med både forberedelsene og gjennomføringen og benytter derfor anledningen til å skryte av alle sammen. Jeg må også få takke Kulturbadet og arrangørene for et veldig fint opplegg. I tillegg må jeg også takke «sjauer» og sjåfør Frode Larsen for all hjelp. Han filmet også framførelsen og det setter jeg veldig stor pris på, avslutter Moursund.

Artig å opptre
Herøyfjerdingen har tatt en prat med Sunniva Dahl Pettersen og Kristiane Lenning som var to av de som deltok. De skryter av sin lærer Reidar Moursund som hadde lagt alt veldig godt til rette. I tillegg til Sunniva og Kristiane var Odin Brennhaug, Vegard Mathiassen Larsen, Håvard Bringsli og Neringa Stankeviciute med på konserten. Reidar var også med på gitar.

- Vi liker godt å opptre selv om det alltid er litt skummelt å gå på scenen. Vi hadde forberedt oss godt og det gikk veldig fint. I dag har vi hatt undervisning i kulturskolen og da har vi brukt tiden i studio og spilt inn sangen «Vår beste dag», sier Sunniva og Kristiane.

Denne innspillingen kommer nok med i Kulturskolens sommerradio som kommer ut før sommeren.Det kan nevnes at disse to elevene har vært elever i kulturskolen helt siden de var 4 år og dette er derfor en av deres siste opptredener. Vi får bare håpe at de fortsetter med å synge og opptre i årene framover.

Filmklippet av Frode Larsen kan dere se under.