Kirken beskriver Bots- og bededag som en dag til å stoppe opp og gå i seg selv som samfunn og som kirke. Dagen har hatt det særpreget at folket/menigheten står fram for Gud i bønn og bot. Bots- og bededag er en dag for selvransakelse, oppgjør og bønn.

Vokalist og låtskriver Geir Berglund var allerede i gang med å tolke tekstene til "The Boss" og gitt tekstene en lokal og gjenkjennelig språkdrakt. Han og bandet hadde planer om en konsert der låtene ble framført, men da dette prosjektet ble utsatt fikk trommisen i Rubb & Rake, Kaare Stenseng, en ide om å framføre noen av tolkningen under Bots- og bededag. Han en stor fan av Bruce Springsteen og i tillegg gift med sognepresten i Herøy og derfor lå alt til rette for å få dette på plass.

Silje Marita imponerte
I tillegg til bandets dyktige sanger Geir Berglund var også 10. klassingen Silje Marita Kristiansen med og sang på noen av sangene. Hun er tross sin unge alder allerede en meget flink sanger, og har en rolig og kraftig stemme. Hun var med og gjorde opplevelsen i kirka ekstra stemningsfull og flott.

Johnny Birger Hansen var også leid inn for å legge på gitareffekter på grunn av at en av bandets faste gitarister var på jobb. Han gjorde som vanlig en glimrende jobb og var med å løfte konserten. Besetningen ellers var Kaare Stenseng (trommer/perkusjon), Åge Johansen (trekkspill), Geir Berglund (sang og gitar), Jan Magne Berglund (piano og sang) og Svein Lundestad (bass). Svein Olav Heggheim utgjør til vanlig den sjette medlemmen i Rubb & Rake, men han var på jobb.

Kaare holdt preken
Det var Kaare Stenseng som holdt preken under gudstjenesten og her kom han inn på hvordan det var å være fan av Bruce Springsteen. Han måtte innrømme at han nok hadde hatt større opplevelser på Springsteen-konserter enn på de fleste gudstjenester. Allikevel framhevet han sitt forhold til Jesus som mye bedre og mer solid.

Storkosa seg i kirka
- Jeg synes dette var kjempekoselig, og det var artig å få være med på en slik opplevelse. Jeg storkosa meg i kirka og stemningen var jo nesten magisk. Det å få være sammen med ”gutta boys” og øve sammen med dem syntes jeg var en stor opplevelse og et minne jeg tar godt vare på. Jeg har fått mange tilbakemeldinger og det er veldig godt å høre, sier ei fornøyd Silje Marita.

- Salig, tankefull og ikke minst stolt over å være Herøyfjerding, etter en helt fantastisk Springsteenmesse, sa Ann-Kristin Lenning etter den spesielle gudstjenesten.

Det var mange fornøyde gjester som forlatte Herøy kirke i går kveld. Det viser seg at det er den litt spesielle gudstjenesten som skal til for å få folk til å møte opp.

- Det har vært en kjempefin kveld og slike spesielle gudstjenester skulle det ha vært flere av i en eller i en annen sammenheng, var kommentarene som kom etter gudstjenesten i Herøy kirke søndag kveld.