Flott Sandsundvær-tur

sandsundvaer_alle1
Denne uka var det avspark for den første guidede turen til Sandsundvær. Det var personalet ved PPT Ytre Helgeland som holdt sitt årlige personalseminar, som denne gangen var lagt til Brasøy og Sandsundvær.
Elbørg Larsen, ansatt ved PPT Ytre Helgeland, var komité for årets tur, og hun så det som en selvfølge å ta med sine kollegaer til sin egen kommune Herøy. 

- Vi bodde hos Gerd Almendingen i Brasøy, noe jeg kan anbefale på det varmeste. Vi gjestet blant annet BrasøyGalleriet til Tone Toft og Polarbjørn i underetasjen til Bjørn Økern. 

Svært fornøyde
Og så fikk vi altså denne flotte turen med Reidar Moursund utover til Sandsundvær, forteller Elbjørg Larsen til Herøyfjerdingen.


- Det må understrekes at personalet var særdeles fornøyde med en svært engasjert guide som kunne sin historie til fingerspissene.

Skipper var Frode Nilsen fra Brasøy med båten "Nyhav" og været var upåklagelig med frisk bris fra nord og sol, forteller Larsen videre.

Fiskesuppe i Sandsundvær
Vel framme i Sandsundvær serverte Liv Larsen, medarbeider i PPT og tidligere lærer ved "Husmorskolen i Alstahaug", en himmelsk fiskesuppe.

Det ble en vellykket tur og fin herøy-reklame, avslutter Elbjørg Larsen.

(Bilder: Elbjørg Larsen)
sandsundvaer_alle1
Ansatte fra PPT Ytre Helgeland hadde lagt sitt årlige personalseminar til Brasøy og, som her på bildet, Sandsundvær.
sandsundvaer_reidar_forteller
Det er Reidar Moursund (til høyre) som er guide på turene og her forteller han om tragedien i 1901.
sandsundvaer_mat
I Sandsundvær serverte Liv Larsen, medarbeider i PPT og tidligere lærer ved "Husmorskolen i Alstahaug", en himmelsk fiskesuppe.

Annonser