Flott samspill mellom Herøy og Dønna på musikkcafé

Musikkcafe 10

Søndag 10.november 2019, på selveste farsdagen, møttes Herøy Musikkorps og Dønnahorn til samspill på Herøy. Leder i korpset i Herøy Musikkorps, Tanja Lorvik, er full av lovord om konserten.

Herøy Musikkorps er svært fornøyd med at Dønnahorn sa ja til å være med på dette arrangementet, til tross for at de var mer enn halvert i antall. Det skulle man imidlertid ikke tro, for da korpsene spilte hver for seg og Dønnahorn med sine 10 musikanter nærmest fikk taket til å løfte seg - var det så det varmet et korpshjerte.

Herøy Musikkorps har etter hvert spilt i noen år, de er samkjørte og det er en fornøyelse å høre bare på dem. Det er trøkk og presist spill, og en sånn glede i musikken de spiller, at selv en fullstendig tonedøv lett lar seg rive med.

Når disse to korpsene så slår seg sammen og spiller et par nummer, var det rett og slett en av årets største musikalske opplevelser her ute i havet.

At vår nye, flotte ordfører, Elbjørg Larsen, også kom og roste korpsene, frivilligheten og samspillet gjør oss veldig stolt og fornøyd. Hun refererte til de fire S-ene, som hun for øvrig også har lansert i kommunestyret i Herøy kommune nylig; samarbeid, samme mål, saklighet og samfunnsutvikling. Det var også vår nye ordfører som lanserte den femte S-en i dag, nemlig samspill. Hun viste også fram en flott vott, en vott hvor man kan holde hender inni. Votten ble laget i forbindelse med et samarbeid korpsene imellom for flere år siden, og ble nå tatt fram igjen. Den ene står det Herøy på, med kommunevåpenet under, og den andre står Dønna på, den med deres kommunevåpen under. Den votten har Elbjørg Larsen og Leonid Rødsten holdt hender i - og det gikk veldig bra. Fremtidstrua er berga!

Takk til alle dere som møtte og hørte på, vi er veldig takknemlig for at dere kommer og deler disse korps-stundene med oss. Uten dere ville ikke motivasjonen vært like stor hos musikantene. Tusen takk til alle som bidro! Tusen takk til Dønnahorn - Herøy Musikkorps samarbeider gjerne med Dønnahorn igjen. Dette var skikkelig moro!»

Tekst og bilder: Tanja Lorvik

Her er en liten filmsnutt fra avslutningsnummeret der begge korpsen spiller marsjen Consider Yourself fra musikalen Oliver. Dirigent er Lars Olav Mogård-Larsen.

Musikkcafe 2019_Leonid og Elbjørg
Kommunepolitiker og tubaist Leonid Rødsten fra Dønna og ordfører Elbjørg Larsen i Herøy holdt hender i denne spesiallagede votten, som tegn på konstruktivt samarbeid mellom kommunene.
Musikkcafe 2019_alle spiller
Det var bra trøkk når musikantene fra både Dønna og Herøy spilte sammen.
Musikkcafe 2019_samspill

Annonser