Flott revy fra 10. klassingene

revy_dragshow
Revyen "På hjul" ble en stor suksess med en fullsatt aula på premieren fredag og stor stemning i salen. Blant de mange morsomme numrene var besøket på "karaokebaren" i Øksningan.
10. klassingene ved Herøy sentralskole kan pustet lettet ut etter fredag og lørdagens to forestillinger.
 
Fredag var det en fullsatt aula som lot seg forlyste av revyens 22 numre, mange av disse sangnumre av meget fin kvalitet.
 
Det skyldes ikke minst at 10. klassen rår over mange dyktige sangere og musikere. Orkesteret besto ene og alene av elever, nemlig gruppa "The Øyerts".
 
To syklende journalister fra Velfjord Budstikke (godt spilt av Maren Nyrud og Henry-Mathis Sortland) besøker Herøy for å lage en reportasje.
 
Det er innfallsvinkelen til 10. klassens revy som fredag hadde premiere for en nærmest fullsatt aula i Herøy sentralskole.
 
Flinke sangere
På journalistenes tur til ulike severdigheter i Herøy kommer de (selvsagt) over litt av hvert. Og en rekke lokale personer som har gjort seg bemerket for et eller annet.
 
Elevene var flinke til å gjøre disse karakterene lett identifiserbare.
 
Dyktige sangere som Terese Berglund, Britt Iversen, Per Gunnar Pettersen og ikke minst Daniel Pedersen er med på å heve forestillingen.
 
Himmelblå
Revyen består av to akter og 22 velskrevne numre som elevene, deres foreldre, klassens lærere Lise Theimann og Bjørn Åge Remman har skrevet, med god støtte fra revyveteran og lærer Erlend Sjåvik.
 
 
Og i revyen er det tydelig at himmelblåeffekten skal utnyttes til fulle i markedsføringen av Herøy. Herøy ASVO har blant annet laget et nytt skilt med ”Himmelblå-ASVO”.
 
 
Av alle de morsomme numrene var det nok i to ”oversettingsnumre” at latteren satt best hos publikum. Ideene er nok lånt fra andre forestillinger, men slik er det med mange revyer og det fungerer.
 
I det ene nummeret fikk vi besøk av en amerikansk pastor, spilt av Per Gunnar Pettersen.
 
Hans tale blir oversatt til norsk av en uerfaren og nervøs tolk (Sander Martin Edvardsen) – men oversettelsen er helt bort i veggene. Og latteren runger i ett.
 
Karaokebar
”Tonight I want to tell you about a mans call to life” blir til ”I kveld vil jeg fortelle dere om en mann kalt Leif”.
 
Og – ”As a boy he liked to watch hos mother in the kitchen” blir oversatt til “Som liten gutt likte han å vaske moren sin på kjøkkenet”.
 
Vi er ellers innom en rekke steder i Herøy, hvor det skjer utrolig mye rart.
 
De to journalistene avslutter sitt herøybesøk på filippinsk karaokebar i nedlagte Øksningan skole.
 
Her presenterer den nye eieren oss for et ellevilt dragshow.
 
Som seg hør og bør avsluttes revyen med alle elevene på scenen i en felles avslutningssang.
 
Fredag var det noe dårlig lyd på skuespillerne, men lørdag satt både lyd og opptreden som et skudd.
 
revy_dragshow
Revyens siste nummer er fra karaokebaren i nedlagte Øksningan skole. Her ser vi Jon Olaf Paulsen som dragqueen.
revy_gamle_gubber
Henrik Solem, Per Gunnar Pettersen og Sander Martin Edvardsen i et av numrene som høstet mest latter, nemlig fra omsorgssenteret.
revy_maler
Britt Iversen som maler og NAV-leder Anne Christine Hjelt når journalistene (her Henry-Mathis Sortland) besøker kommunehuset.
journalistene
Journalistene (Maren Nyrud og Henry-Mathis Sortland) er også innom Herøy Caravan og møter eieren, spilt av Henrik Solem.
revy_dans
På ungdomsklubben gir Shakar Mustafa en suveren oppvisning i dans.
DSC_1153
Gruppa "The Øyerts" er sentral i revyen med sine mange innslag.
DSC_1165
Terese Berglund (nærmest) og Britt Iversen er blant klassens mange dyktige sangere som bidrar i revyen.
DSC_1196
Journalistene besøker også det de tror er en gjenbruksstasjon ved Herøy Brygge og møter denne karen som lover å rydde - når han får bedre tid.
DSC_1297
Sander Martin Edvardsen som tolk og Per Gunnar Pettersen som amerikansk pastor. Den nervøse tolken oversett alt bort i staur og vegger!

Annonser