Pepperkakebyen er bygd opp av byggverk som er levert inn av mange forskjellige personer, og nå kan besøkende være med å gi sin stemme til de byggverkene som de liker best. Aktivitør Helena Angel opplyser at planen var at det egentlig skulle være en stor åpning av pepperkakebyen, men at dette dessverre måtte avlyses på grunn av smittevernreglene i forbindelse med pandemien.

- Når man besøker beboerne på omsorgssenteret kan man ta en runde og se på pepperkakebyen og avlegge en stemme på den man mener fortjener å vinne. Man kan jo også ta med seg sine «gamle» og ta en god prat rundt det som er laget. Tanken er jo at vi ønsker å lage litt liv og røre på huset, sier Helena Angel.

- De som kommer hit må følge smittevernreglene og være friske, bruke munnbind, sprite hender og holde avstand. Det er satt opp piler fra hovedinngangen som besøkende må følge for å komme til pepperkakebyen. På nyåret skal vi se på hvem som har fått flest stemmer og det vil da bli kåret tre vinnere som blir premiert, avslutter Angel.

På bildekarusellen nedenfor kan dere se flere bilder av pepperkakebyen.