For hver gang det arrangeres ildsjelsamlinger i regi av MOT trekkes det ut fem skoler som skal få et såkalt ambassadørbesøk fra MOT. MOT-ambassadørene er profilerte forbilder innenfor idrett og kultur, og tirsdag var Herøy skole som den eneste av de fem utvalgte så heldig at de fikk besøk av to slike ambassadører.

Artisten og trønderen Peder Elias Kjørholt kom til Herøy vant sist helg Spellemannsprisen for Årets Internasjonale Suksess. Dette var basert på et gjennombrudd som hittil har resultert i over en halv milliard streams; priser, troféer, utsolgte konserter, singler og album på hitlistene i Sør-Korea og andre deler av Asia. Tirsdag var han i aulaen på Herøy skole sammen med verdens beste fotballtrikser Tobias Brandal Busat, eller Tobias Becs som han bruker som sitt artistnavn. Med på turen til Herøy var også arrangement MOT-camp og eventmanager Tore Sandnes i tillegg til Sverre Ræder som var med for å ta bilder og dokumentere oppholdet.

De lokale MOT-coachene Kirsti Iversen og Lise Theimann forteller at Herøy skole også ble trukket ut i 2020 til å få oppfylt en drøm fra MOTs drømmefond.

- Det var en elev som hadde ønsket at Helsesista skulle komme til skolen. Alt var booket og klart, men da kom koronapandemien og satte en stopper for arrangementet, sier Iversen.

De to MOT-ambassadørene Peder Elias og Thomas Becs ble flott presentert av skolens unge MOTivatorer Mali og Iselin. De presenterte også programmet for arrangementet før ordfører Elbjørg Larsen ønsket velkommen og sa at hun var stolt over at kommunen var en MOT-kommune, og at den hadde vært det siden 2012. Hun introduserte også Tore Sandnes som har vært flere ganger på Herøy, men da i rollen som regionleder.

Sandnes tok en prat med Peder Elias og Tobias for at skolens elever og ansatte skulle bli litt bedre kjent med dem. Gjennom samtale med hver enkelt fikk de fortelle litt om seg selv og hvorfor de ønsket å være MOT-ambassadører.

Imponerte stort
Selvsagt måtte også både Peder Elias og Thomas få vist fram litt av sine evner. Først var det fotballtrikseren Thomas Becs som trollbandt publikum med sin imponerende og utrolige ballkontroll før Peder Elias også imponerte stort da han framførte to av sine sanger.

Mot slutten av arrangementet var det stor trengsel fra mange unge fans som ville ha autografen til både Peder Elias og Thomas.

På klippet nedenfor kan dere se et lite klipp fra Youtube med Thomas Becs og Peder Elias.