I en mørk og regnfull førjulstid er det godt med noen arrangementer som kan lyse opp både tanker og humør. Et slikt arrangement er Herøy musikkorps sin tradisjonelle julekonsert i Herøy kirke. Denne konserten er også et godt eksempel på bredden i kulturlivet i kommunen, og involverer deltakere i alle aldersgrupper.

Årets julekonsert ble gjennomført for en fullsatt kirke, og ga oss alle litt etterlengtet julestemning. Et sjarmerende barnekor åpnet konserten med fire julesanger med temaet «lys», der særlig solistene Linnea Nordnes Prestø og Sander Brasøygård Johansen gjorde inntrykk.

Korpset bar tradisjonen tro arrangementet med flere klassikere som, «White Christmas», «When you wish upon a star» og «Julenissen kommer i kveld». I tillegg til dette spilte korpset akkompagnement til flere allsanger.

Julekor og flotte solistprestasjoner
Julekonserten kan også skilte med å ha med det eneste aktive koret i Herøy for tiden, som bare går under navnet «Julekoret». Dette koret består av sangglade Herøyfjerdinger som stiller opp i hver førjulstid for å øve og delta på denne konserten. To av julekorets medlemmer stilte også opp som solister. Cecilie Skagen gjorde som hun har gjort mange ganger tidligere, og stilte opp som solist på «Go tell it on the mountain», med sin soulpregede altstemme. Kristin Markås Mellingen var solist på gospelklassikeren «Shine your light», og på det som undertegnede syntes var konsertens høydepunkt, sangen «How great thou art».

Hemmelig julegjest og skryt av Herøys befolkning
Et fast innslag på julekonserten til Herøy musikkorps er en hemmelig gjest som deler noen juleminner med publikum. Årets gjest var Kari Sjursen, som begynte sitt virke som prest i Herøy den 1. juni. Hun delte flere barndomsminner med oss, deriblant erfaringene fra en skitur som var mer enn gjennomsnittet dramatisk.

På tampen av konserten hadde en av våre nye landsmenn, Ali Husain fra Syria, bedt om ordet. Han takket Herøys befolkning så mye for at de var tatt så godt i mot, og snakket varmt om hvor godt det var å komme hit, til et trygt og godt sted.

Jul handler mye om tradisjoner, og Herøy musikkorps med sine gjester, fulgte opp en tradisjon som nå har gått over 19 år, og leverte som alltid en god førjulskonfekt av musikkopplevelser, julestemning og sjarme.

Tekst: Geir Berglund
Foto: Sigurd A. Sjåvik