Kirkeforeningen i Herøy har i lang tid møttes en gang per måned på fellesstua i omsorgsboligene i Herøy. Her har de loddsalg og kaffekos, sang og musikk i tillegg til at de selvsagt også er opptatt av menighetsarbeidet i kommunen.

- Jeg har sett fram til møtene i kirkeforeninga og har hele tiden følt støtte i det arbeidet jeg har gjort i kirka. Foreningens medlemmer er opptatt av kirka og er interessert og jeg føler at jeg har fått et meget godt forhold til de som deltar, sier sogneprest Annette Stenseng.

Første som skal henges opp
- Gaven jeg fikk fra kirkeforeninga synes jeg var veldig flott og dette bildet er nok det første jeg kommer til å henge opp i prestegården i Svelvik. Det er hyggelig at de har valgt et motiv fra prestegården. Selv om jeg liker sol og sommer liker jeg det flotte lyset og det vinterlige motivet i bildet, sier Stenseng.

Annette Stenseng holder sin siste gudstjeneste i Herøy kirke 6. juli før hun og familien forlater Herøy etter å ha vært her i rundt syv år. Både hun og mannen Kaare har vært store ressurspersoner i den tida de har vært her og vil nok derfor bli savnet.

Her er det flotte oljemaleriet av prestegården i Herøy, malt av Rolf Jørgensen som Annette fikk i gave fra kirkeforeninga.

Kirkeforeninga_bilde.jpg