Dagen startet med at korpset tradisjonen tro spilte for beboerne, ansatte og andre frammøtte på Herøy omsorgssenter kl. 10. Klokken 11 gikk 17.mai-toget fra torget med politiet og ordfører Arnt Frode Jensen i spissen, foran flaggborgen. Deretter kom stolte unger fra Solli barnehage og Herøy barnehage før Herøy Musikkorps kom og sørget for friske feiende marsjer foran Herøy skole.

Stans utenfor Herøy omsorgssenter

Utenfor Herøy omsorgssenter gjorde toget en stans slik at beboerne på senteret kunne nyte tonene fra marsjen Norge i rødt hvitt og blått. Toget fortsatte deretter til Herøy kirke selv om svært mange også i år hoppet av ved Herøyhallen.

 

Flott program i hallen

Etter gudstjenesten fortsatte programmet i Herøyhallen med musikk og underholdning. Et koselig og flott innslag er når ungene på Herøy skole marsjerer inn på scenen til tonene fra Herøy Musikkorps og synger for oss. Programmet fortsatte ellers med tale fra 10. klasse med Mia Vold og Ingeborg Hågensen der de blant annet benyttet anledningen til å takke for all støtte til turen med "Hvite Busser". Silje Marita Kristiansen sang "Til ungdommen" av Nordahl Grieg før dagens hovedtaler Arnt Frode Jensen slapp til.


Markerte grunnlovsjubileet
I anledning av at det i år er 200 år siden Norge fikk sin grunnlov på Eidsvoll i 1814 ble dette naturligvis markert under årets 17. maifeiring. Emma Jakobsen og Leonard Theimann leste jubileumsprologen som ble framført under skolens markering av grunnloven 8. mai.

 

Ordfører Arnt Frode Jensen kom i sin tale inn på betydningen av grunnloven og hvilke demokratiske prosesser den var startspiren til. Han kom også inn på den enorme utviklingen som Norge har vært gjennom. Vi ble minnet om hvilken fantastisk velstandsøkning som landet vårt har vært gjennom og at mange av oss ikke var klar over dette. Jensen kom også inn på hvorfor Nord-Norge ikke var representert på Eidsvoll og oppfordret oss til å lese Kåre Hansens kronikk fra Aftenposten. Saken har også vært omtalt i Herøyfjerdingen (trykk her for å lese artikkelen)

 

Leker for ungene
Etter talen var det klart for leker for ungene ute på kunstgressbanen. Her var det tradisjonen tro sekkeløp, potetløp, styltegåing og innlagt fotballkamp med artige kostymer. Det var også sneket seg inn noen nye artige øvelser med trilling av bildekk og presisjonskasting.

 

Flott arrangement

Herøyhallen var flott pyntet og arrangørene fra 10. klasse og deres foreldre skal ha all honnør for et prikkfritt arrangement.