Tradisjonen tro stilte Herøy Musikkorps også i år opp til minikonsert for beboere, pårørende og ansatte i storstua på Herøy omsorgssenter i forkant av oppmøte for toget. Klokken 11 var det stort oppmøte av folk på parkeringsplassen til det nye helsehuset. Dette har nå blitt en ny og meget godt egnet møteplass for oppstart av 17.mai-toget. Oddbjørn Lorvik ønsket på vegne av 17. mai-komiteen velkommen og orienterte om togorden før ordfører Elbjørg Larsen ønsket velkommen. 

Sang av 10. klasse og medlemmer av koret
I Herøy har det i mange år vært en tradisjon at det er 10. klasse med foreldre som tar seg av 17. mai-arrangementet. Et nytt og flott innslag var da klassen stilte opp og sang "Ja vi elsker" sammen med korpset utenfor omsorgssenteret før toget satte i marsj mot kirken. Det må også nevnes at jentene fikk god hjelp  av dyktige sangere i det lokale koret "Øyfolket sangforening". I kirka var det som vanlig gudstjeneste der vikarprest Svein Skarholm og organist Graeme Stevensen sørget for en fin stund. Herøy musikkorps deltok også som vanlig under gudstjenesten.

Innmarsj og taler
Etter arrangementet i kirka spilte korpset opp og alle elevene ved Herøy skole marsjerte opp på den store scenen i Herøyhallen. Det er et flott og rørende øyeblikk å se de pyntede skoleelevene med norske flagg når de stiller seg opp og synger kjente og kjære barnesanger. For mange er nok dette et høydepunkt under 17. mai-feiringen i Herøy.

Oddbjørn Lorvik ledet på vegne av årets 17. mai komite arrangementet i Herøyhallen på en rutinert måte.

Hedda, Nila, Nadi og Kaja holdt på vegne av årets 10. klasse en fin tale. De gav uttrykk for at de var glade for at man endelig kunne feire 17. mai igjen og at man ikke lenger måtte ta hensyn til pandemien. Trykk her for å lese talen fra elevene i 10. klasse.

Årets hovedtaler var Jelena Budesa. Hun kommer opprinnelig fra Serbia og er leder for frivillighetssentralen i Herøy. I kraft av sin jobb og år 2022 er "Frivillighetens år" var det naturlig at hun talte varmt for betydningen av frivillig arbeid og dugnadsånd. Trykk her for å lese talen.

Etter talen ble det som vanlig arrangert leker for ungene på kunstgressbanen utenfor Herøyhallen, i tillegg til at en fullstappet hall med festglade mennesker fikk servert kaker, kaffe og andre godsaker av en travel kjøkkenkomite.

Her er et bildegalleri med bilder fra årets 17. mai-feiring fra flere steder i Herøy kommune.