Herøy kommune kom med et sommerjobbtilbud til ungdom mellom 15 og 20 år. Ungdommene kunne søke på de tre forskjellige seksjonene: omsorgssentret, barnehage og uteseksjonen.

Herøyfjerdingen har vært og snakket med de som jobber denne uka på de forskjellige arbeidsplassene.

Omsorgssentret
Ingeborg Hågensen og Sara Pettersen fikk sommerjobb på omsorgssentret og var veldig fornøyde med det.

- Vi har en variert arbeidsdag og det er veldig trivelig å jobbe her. Vi går turer, snakker og koser oss sammen med de eldre i det fine sommerværet, dekker bord og andre varierte arbeidsoppgaver, sier Ingeborg og Sara til Herøyfjerdingen.

- Jeg har vært i praksis her før og synes det er en veldig spennende jobb. Jeg studerer innen omsorg og vil gjerne jobbe med dette når jeg er ferdig å studere, sier Sara.

Barnehage
Charlotte Bergquist Aakerhus og Eskil Dahl Pettersen fikk sommerjobb i barnehagen og syntes det var en grei og variert jobb. Da Herøyfjerdingen kom for å snakke med ungdommene var de ute og malte et lite hus som var på lekeplassen i barnehagen.

- Det er en veldig variert jobb, det er ikke så mange barn i barnehagen nå så vi har fått litt andre oppgaver også. Vi har malt dette huset og vi har vært sammen med barna tidligere denne uka, sier Charlotte og Eskil til Herøyfjerdingen.

- Det er en grei jobb, det er alltid noe å gjøre og man gjør forskjellige ting hele tiden, så det er godt mulig vi søker jobb her til neste år også om vi har muligheten, sier de smilende ungdommene.

Uteseksjonen
Stefan Nilssen fikk sommerjobb i uteseksjonen i kommunen og var veldig fornøyd med det.

- Jeg storkoser meg og synes denne sommerjobben er helt super. Det er gøy å kjøre traktor å klippe gress rundt omkring i Herøy nå når det er så fint vær, sier Stefan til Herøyfjerdingen.

- Det er ikke kjedelig å være alene, jeg hører på musikk og synes det er helt greit. Det er mye bedre å ha noe å gjøre enn å sitte inne å kjede seg, smiler Stefan.