Herøy Bygdeliste henvendte seg 19. januar til kommunen, der de krevde at både politisk og administrativ ledelse straks satte i gang med utredninger og eventuell forfølgning av krav Herøy kommune blir vurdert å ha mot rådgivere og andre i helsehussaken. Etter at saken har blitt purret på, der det ble pekt på fare for foreldelse ble saken tatt opp i ekstraordinært formannskapsmøte og kommunestyremøte denne uka.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet la i formannskapsmøtet onsdag 10. februar et omforent forslag om å avvise kravet. Dette ble vedtatt mot to stemmer (Sandoval og Magnussen) og sendt over til kommunestyret. Sandoval argumenterte for at han stemte i mot på grunn av saksbehandlingsfeil.

Her er forslaget som ble vedtatt i formannskapet og senere vedatt i kommunestyret:

- På bakgrunn av en helhetlig vurdering av Herøy bygdelistes krav om utredning og eventuell forfølgelse for å begrense tap i helsehussaken, velger Herøy kommunestyre å avvise dette kravet.

Etter å ha avholdt gruppemøte la Yngve Magnussen på vegne av Høyre og Herøy Bygdeliste fram følgende forslag:

- Herøy kommune engasjerer juridisk kompetanse for å vurdere hvilke juridiske økonomiske ansvar eksterne aktører kan ha i helsehussaken, begrenset kun til eksterne aktører. 

- Det tas ut forliksklage på eksterne aktører i helsehussaken for å komme i forkant av evt. foreldingsfrister. 

- Dette danner grunnlag for en evt. vurdering fra Herøy kommunestyre ang evt. videre saksgang i denne saken.

Formannskapets innstilling ble satt opp mot forslaget fra Høyre og Herøy Bygdeliste og ble vedtatt med 12 mot 6 stemmer (Magnussen, Dalen, Nordnes, Arntsen, Sandvær og Sandoval).

Trykk her for å se behandlingen av saken på Kommune-TV