Flerkulturelt i sentralskolen

ann_kristin
Torsdag kveld klokken 20 inviterer Voksenopplæringa i Herøy til flerkulturell aften i kantina i Herøy sentralskole. Arrangementet er åpent for alle, opplyser lærer på Herøy Voksenopplæring Ann Kristin Lenning.
Det er Ann Kristin Lenning som de siste årene har vært lærer på voksenopplæringa i Herøy og hun forteller at arrangementet er åpent for alle som har lyst til å komme.

Voksenopplæringa i Herøy er et samarbeid mellom voksenopplæringa i Herøy og Dønna kommuner. Et samarbeid som fungerer meget godt, forteller Anne Kristin Lenning.

- Vi har hatt slike mat-/ og kulturkvelder tidligere og denne gangen har vi invitert ordførere, rådmenn og Oppvekst- og Kultursjefene i både Herøy og Dønna, sier Lenning.

Hun legger til at mange bedrifter i Herøy har utenlandsk arbeidskraft.

- Voksenopplæringa ønsker å gjøre bedriftene oppmerksomme på det tilbudet disse arbeidstakene har i Voksenopplæringa, sier hun.

Lenning sier til Herøyfjerdingen at det blant annet blir matretter fra sju ulike land i kantina torsdag.  

- Dessuten skal to stykker fortelle om hvordan er det å komme til Herøy som arbeidsinnvandrer. En av disse er sykepleier.

Det blir også blant annet indisk sang og dans, sosialt samvær og selvsagt mye god mat fra mange land, avslutter Anne Kristin Lenning som oppfordrer folk til å komme.

Dønna og Herøy Voksenopplæring samarbeider om voksenopplæringa i Herøy, men har samme rektor, nemlig Knut Mathisen fra Dønna.
ann_kristin
Ann Kristin Lenning

Annonser