Kommuneplanens arealdel
Kommuneplanens arealdel gir bestemmelser om hvor det er tillatt å gjennomføre byggetiltak og hvor slike tiltak ikke er tillatt. I hovedsak er det ikke tillatt å gjennomføre byggetiltak unntatt i regulerte områder eller på allerede fradelte eiendommer. Det fremgår av bestemmelsene sammen med plankartet hvilke byggetiltak som er tillatt og hvor det kan bygges.

Dette er andre høring av planforslag for kommuneplanens arealdel. Første gangs høring ble foretatt i perioden 11. oktober 2013 til og med 29. november 2013. Kommuneplanens arealdel gjelder i tidsrommet fra den er vedtatt og helt fram til 2024. Dette er siste mulighet for å komme med innspill før planen skal vedtas politisk. Planen legger opp til en restriktiv praksis når det gjelder dispensasjoner.

For noen områder (sentrale deler av Seløy, Øksningan, Husvær og Brasøy) skal det utarbeides kommunedelplaner. For disse områdene vil det bli nye muligheter for medvirkning.

Planforslaget vil ligge ut til offentlig høring og ettersyn i perioden 11. april 2014 til og med 23. mai 2014

Se kunngjøringstekst på kommunens hjemmeside
Trykk her

Forslag til detaljregulering av Nyheim næringsområde
Med hjemmel i Plan- og Bygningsloven §12-10 legges privat forslag til detaljregulering for Nyheim næringsområde ut på høring og offentlig ettersyn.

Planforslaget vil ligge ut til offentlig høring og ettersyn i perioden 14. april 2014 til og med 26. mai 2014

Planforslaget som nå legges ut til høring og offentlig ettersyn omfatter detaljregulering av et område på Nyheim og som vil muliggjøre etablering av trelastforretning med tilhørende trafikkareal, utelagringsområde, trelastlager mv.

Se kunngjøringstekst på kommunens hjemmeside
Trykk her

Ibarneset boligfelt
Privat forslag til detaljregulering for Ibarneset boligområde legges ut på høring og offentlig ettersyn.

Planforslaget vil ligge ute til offentlig høring og ettersyn i perioden 22. april 2014 til og med 3. juni 2014.

Planforslaget som nå legges ut til høring og offentlig ettersyn omfatter detaljregulering av et boligområde på Færøya (Ibarneset) og som vil muliggjøre etablering av boliger med tilhørende trafikkareal, naustområde, grøntareal og småbåtanlegg mv.

Se kunngjøringstekst på kommunens hjemmeside
Trykk her