Herøy kommune er en av 12 kommuner i Norge som er valgt ut til å være med i regjeringens satsning på ”Boligetablering i distriktene” og i Herøy er det besluttet at det kan søkes om et fast tilskudd til privat boligbygging, på kr. 250.000.- for 2012. Ved bygging med utleieenhet i tillegg kr. 100.000.- for hver leilighet.

For at tilskudd skal bli gitt må boligprosjektet være avsluttet innen tre år. Tilskuddet forvaltes av kommunen og blir ikke utbetalt til boligbyggere før byggeprosjektet er avsluttet innen fristen.

For 2012 er det satt av 20 millioner kroner til dette formålet gjennom Husbanken som kommunene kan søke på. Det samme beløpet er også satt av for 2013.

På møtet lørdag på Møtestedet var det 10 potensielle husbyggere som viste interesse for å se nærmere på ordningen og har bedt om møte med kommunen.

Prosjektleder Stig Neraas informerte sammen med enhetsleder Roy Nilssen på Teknisk enhet om ordningen og om hvilke aktuelle tomter som er tilgjengelig. For å komme raskt og billigst mulig i gang med husbygging er det nok en fordel å benytte seg av allerede regulerte og utbygde områder.

Alle som er interesserte i å benytte seg av dette tilbudet må be om møte med prosjektleder Stig Neraas på telefon 941 50 812 eller å på epost stig.neraas@heroy-no.kommune.no
Disse møtene gjennomføres i uke 45.

Trykk på linkene nedenfor for å få finne ledige tomter
(kan være vanskelig å tolke planene)

Brosjyre over boligtomter Kommuneplan Kommuneplan for Sør- og Nord-Herøy