- Nordland Fylkeskommune og Boreal har forståelse de utfordringene vi står overfor på herøysambandet.

Større ferje Større midlertidig ferje er en av tre ting det nå jobbes med i vårt samband. Problemet er at det ikke finnes så mange ferjer å velge blant.

Det sier ordfører Arnt Frode Jensen som i går var i møte med fylkeskommunen og Boreal. Kjell Stokbakken fra Marine Harvest deltok også.

Trafikken vokser - Fabrikksjef Kjell Stokbakken la fram tallmateriale som viser at trafikken over vårt ferjesamband bare øker og øker.

Og driftssjef Lars Erik Larsen hos Boreal la fram tall for fjorårets som indikerer at 150.000 personbilenheter passerte over sambandet.

Dette harmonerer godt med de tall jeg har hatt tilgang til, sier ordfører Arnt Frode Jensen.

Han sier at alle forstår at man går mot en tid da det blir svært trangt om plassen på ferjene.

Jobber på tre fronter Konklusjonen etter møtet blir at man jobber på tre ulike fronter:

1. Samferdselsråd Tove Mette Bjørkmo tar med seg problemene vi har på sambandet inn i fylkesrådet. Lurøy/Lovund har nokså like utfordringer.

2. Boreal og Statens veivesen skal lete etter annet ferjemateriell som kan trafikkere sambandet fram til 2014. Da trer de nye anbudsrutene inn med to 50 bilers ferjer på sambandet.

3. Man skal også se på om man bør endre ruteføringen. Det kan blant annet gjøres ved at en ferje går kontinuerlig mellom Herøy og Søvik, mens den andre ferjen går innom Austbø og Brasøy.

- Dette er en komplisert affære, men dersom vi får avganger hver time skal det la seg gjøre å sy dette sammen med annen kommunikasjon, mener ordfører Arnt Frode Jensen.