Det var Steigen som eide første omgang, og hadde et par bra sjanser til å gå opp i ledelsen. Men en korrekt annulert scoring var det nærmeste favorittene kom før pause.

Det var det et helt nytt og mer offensivt FK Herøy/Dønna som kom på banen etter pause. I den kraftige motvinden våget plutselig heimelagets spillere å holde på ballen i stedet for å måke den framover.

0 - 1 Dermed begynte FK Herøy/Dønna å skape sjanser foran steigenmålet. Men det var gjestene som fikk det første målet. En klarering etter hjørnespark havnet på hodet til banens beste spiller, Thor Mikalsen, som fra 10-12 meter styrte ballen i keeper Frank Karlsens venstre hjørne.

Thor Mikalsen er for øvrig samme mann som for noen år siden spilte tippeliga-fotball med Bodø/Glimt.

Lurt bytte Men det en annen spiller som kom enda mer i fokus lørdag. Etter 15 minutter av andre omgang gjorde trener Kenneth Karlsen et bytte som snudde hele kampen i heimeagets fordel.

Ut gikk talentfulle Henrik Anfindsen, inn kom rutinerte og aggressive Ronny Jensen.

Og Jensen hadde ikke vært på banen mer enn tretten minutter da han gikk opp og headet møtte et hjørnespark fra gode Ørjan Paulsen knallhardt i mål bak gjestenes keeper Kristoffer Enevoll.

2 - 1 Tre minutter før full tid kom avgjørelsen: En urutinert takling fra en steigenspiller førte til at kampens myndige dommer Gjermund Fagerbakk fra Mosjøen IL blåste straffespark til heimelaget.

Ronny Jensen brukte igjen rutinen og satte ballen sikkert til side for steigenkeeperen og en liten sensasjon var et faktum: FK Herøy/Dønna tuktet Steigen for aller første gang.

Beste spillere En jury gjorde under kampen opp sine vurderinger om hvem som var heimelagets beste spillere lørdag. Og slik vurderte den lokale juryen det: 3 poeng: (beste spiller): Stig Edvardsen 2 poeng: Ørjan Paulsen 1 poeng: Bjørnar Westin