I strålende solskinn – men frisk vind - rodde Valberg ut på Tennsundet søndag og kunne vende tilbake med en fin fangst med torsk.

Spesialitet Torsken ble etter sløying hengt opp til ”modning”, for den skal nemlig bli til en gammel spesialitet fra Lofoten og Helgeland, forteller Trine Valberg.

- Om tre – fire uker gleder jeg meg til å servere hjellosing med kokte poteter, stekt løk og spekk.

Ose Etter gammel tradisjon skal rundt torsk henges på hjell i februar, mars og april.

Der skal den henge til den begynner å ”ose” og er passe tørr.

Deretter skal fisken kokes og serveres med full tilbehør som blant annet innebærer gulrotstuing, erterstuing, stekt løk, stekt spekk eller baconterninger, forteller Trine Valberg.

Spent  Som i månedskiftet mars/april kan sette hjellosing på bordet.

Spent på hvordan delikatessen blir mottatt hos den unge delen av familien.

Bilder: Erlend Valberg