Høstsesongen i 5. divisjon avd. 3 er i gang, og søndag tok Herøy/Dønna imot Vega på Herøy stadion. Været denne dagen assosieres nok for de fleste mer med trekkfugler på vei til Syden enn selve Syden, men oppmøtet var nok en gang upåklagelig fra vårt trofaste, briljante og entusiastiske publikum.
 
Ute på banen kom Herøy/Dønna bra i gang, og det tok bare 7 minutter før den første skåringen kom. Kenneth Andre Johansen serverte et fint innlegg til Jørgen Hågensen, som fikk kranglet ballen med seg forbi et par motspillere og satt ballen kontrollert i hjørnet. På dette tidspunktet så ting bra ut, og man kunne lett bli forledet til å tro at Herøy/Dønna kom til å punktere denne kampen i løpet av 25 minutter. Slik skulle det derimot ikke gå. For etter forholdsvis gode første 15-20 minutter fra H/D, spiste Vega seg inn i kampen, og vi fikk en rotete kamp preget av småseigt tempo og ballmist hos begge lag, med flere feilkast enn målsjanser. Punkteringene lot definitivt vente på seg, og i stedet gikk en hel klokketime med femtedivisjonsfotball sin gang, ispedd en kald regnskur midt i første omgang, uten skåringer.
 
Den store beholdningen i dette noe langtekkelige intermezzoet, var utvilsomt det spektakulære comebacket til Bjørnar Westin. Om lag en halvtime ut i kampen, etter utførlig å ha varmet opp samtlige muskler i hele kroppen, gjorde nemlig den gamle storspilleren seg klar til å entre banen for første gang på et ukjent (tosifret) antall år. Motivasjonen og tenningsnivået var det naturligvis ingenting å utsette på, og idet unge Westin slapp løs bar det umiddelbart opp i femte (og for så vidt eneste) gir. Én sprint senere måtte imidlertid Bjørnar dessverre melde til benken om en «kjenning», og dermed var det ingen annen utvei enn å byttes ut igjen, før andre enn bare de mest oppvakte blant publikum hadde registrert at han i det hele tatt var kommet inn.
 
Kampen fortsatte, og så lenge det bare sto 1-0 kunne man ane en smånervøs stemning blant spillere og støtteapparat hos Herøy/Dønna. Men Vegas tolv manns sterke tropp ble mer og mer slitne utover i andre omgang, og i løpet av ti effektive minutter fra det 67. til det 77. minutt løsnet det omsider for H/D. Etter tre kampers og nesten elleve måneders måltørke fikk undertegnede endelig et innlegg som var ferdigskåret nok til å kunne skåre på fra Espen Lian, og deretter fulgte tre raske skåringer til fra unggutta Benjamin Wang, Jakob Theimann og Ruben Jensen. Førstnevnte og sistnevnte serverte hverandre hver sin gang, mens Jakob, som i forrige kamp, skåret etter å ha vært våken på en retur. Fortjent at disse karene, som alltid stiller på trening så lenge de er hjemme, får med seg noen målpoeng, og i dag avgjorde de i tillegg kampen for oss. Det ebbet ut med 5-0 i en kamp der vi får si oss mest fornøyd med starten og slutten av kampen.
 
Vi håper publikum kommer og støtter oss også neste hjemmekamp, mot Grane 10. september. I tillegg til nye eminente innkast fra Aghyad Mourad, kan vi love et Herøy/Dønna-lag som er heltent på å revansjere det kjedelige tapet på Vegset kunstgressbane i vår.
 
NB! Den observante Herøy/Dønna-supporter har kanskje registrert at laget spilte en kamp også forrige helg, hvor Brønnøysund ble slått 6-3. Med hele Herøy/Dønnas medieavdeling vekkreist denne helgen, ble det dessverre/heldigvis (velg det som passer) ikke skrevet noe referat fra denne kampen. Vi må likevel nevne at det har versert rykter om opptil flere bemerkelsesverdige comeback også i denne kampen. Bekreftelse/avkreftelse av disse ryktene får du ved å lese kampfakta-boksen fra kampen litt lenger nede.
 
Kampfakta
Herøy/Dønna – Vega 5-0 (1-0)
Søndag 28. august 2022
Herøy stadion
Ca. 80 tilskuere
Dommer: Rafiullah Hamid (SIL)
 
Mål:
1-0 Jørgen Hågensen (ass.: Kenneth A. Johansen), 7 min
2-0 Håvard Børnes (ass.: Espen Lian), 67 min
3-0 Benjamin Wang (ass.: Ruben Jensen), 72 min
4-0 Jakob Theimann, 75 min
5-0 Ruben Jensen (ass.: Benjamin Wang), 77 min
 
Gult kort: Ruben Jensen og Jørgen Hågensen (H/D); ett til Vega.
 
H/D: Sondre Rønning, Rene Åkerøy, Edvin Hågensen, Torleiv Grønbech, Kenneth A. Johansen, Espen Lian, Espen Alfheim, Håvard Børnes, Jakob Theimann, Jørgen Hågensen, Benjamin Wang, Bjørn Tore Abs, Ole Jakob Pedersen, Ruben Jensen, Børge Håland, Aghyad Mourad, Ørjan Eide Paulsen, Bjørnar Westin.
 
Kampfakta
Herøy/Dønna – Brønnøysund 6-3 (2-1)
 
Søndag 21. august 2022
Herøy stadion
 
Dommer: Kim Roger Hauvik (Alstahaug IL)
 
Mål:
0-1 Brønnøysund, 10 min
1-1 Jørgen Hågensen (ass.: Benjamin Wang), 15 min
2-1 Jørgen Hågensen (straffe), 25 min
3-1 Espen Alfheim (ass.: Espen Lian), 50 min
3-2 Brønnøysund, 55 min
4-2 Jørgen Hågensen (ass.: Espen Lian, 70 min
5-2 Jakob Theimann, 75 min
6-2 Jørgen Hågensen (ass.: Espen Lian), 80 min
6-3 Brønnøysund (straffe), 85 min
 
Gult kort: Edvin Hågensen, Espen Alfheim og Jørgen Hågensen (H/D); ett til Brønnøysund.
 
H/D: Sondre Rønning, Jørgen Solfjell, Edvin Hågensen, Torleiv Grønbech, Kenneth A. Johansen, Rene Åkerøy, Espen Alfheim, Espen Lian, Jakob Theimann, Jørgen Hågensen, Benjamin Wang, Aghyad Mourad, Ørjan Eide Paulsen, Ivo Reinertsen, Kim Andre Olsen Gjengaar, Sigbjørn Wang.