Jubileumsmarkeringen var lagt opp som et familiearrangement som startet med at mange familier gikk ei rebusløype og løste oppgaver sammen før de ble invitert inn i aulaen og Herøyhallen. Planen var opprinnelig at alle aktiviteter skulle foregå ute, men et nokså ruskete høstvær sørget for at planene ble endret.

Arrangementet i aulaen startet med at leder i jubileumskomiteen ønsket velkommen leste en flott en flott prolog til forsamlingen. Kirsti har også vært mangeårig leder i idrettslaget før hun i år overlot roret til Aiste Remeikaite.

Den dyktige imitatoren Kasper Foss var hentet til Herøy for å kommentere og sette en ekstra spiss på arrangementet med sine parodier. Vi fikk blant annet stifte bekjentskap med trenerne Kåre Ingebrigtsen, Kjetil Rekdal og kommentatoren Øyvind Alsaker.

Nora, Eline, Nathalie, Kaja, Linnea og Signe fra kulturskolen framførte fint sangen «Ingenting å si» til playback av Reidar Moursund før flinke Sander fra 4. klasse sang «Fotball e supert» fra MGP junior 2006.

Mange å takke
Det er mange som skal takkes når det skal feires og mange av disse kom også opp på scenen og mottok en rose for sin innsats. Trenere og støtteapparat, utøverne, hovedsponsor Marine Harvest, kommunen, støtteforeninga og Sigurd Lundestad ble takket spesielt. Sigurd er den eneste gjenlevende av de som var med å starte idrettslaget for 75 år siden. Dette skjedde på den gamle grusbanen Salto i 1943. Andre som var med i starten var Helge Lenning og Anton Jørgensen.

Varaordfører Elbjørg Larsen takket også idrettslaget og overrakte en liten gave for den fantastiske jobben de gjør med kommunens barn og ungdom. Leder Aiste Remeikaite takket jubileumskomiteen og gav dem en liten påskjønnelse. Denne bestod foruten Kirsti Iversen av Gunn Lise B. Hansen og Svein Lundestad.

Dilana Holstad har flere ganger vist seg som en dyktig danser og denne gangen høstet hun sammen med Marjam Abdul Mumen Sultani og Lovelle Salvani stor applaus for dansen de framførte.

Herøymarsj, grillmat, kake, og boblefotball
I tidligere tider var det vanlig å gå Herøymarsjen. Nå har lærer Gunn Lise B. Hansen satt seg inn i marsjen og under feiringen var det en flott gjeng som gikk deler av marsjen i Herøyhallen til nyskrevet musikk av Reidar Moursund.

Etter marsjen ble det servert laksepakker og grillmat som var gitt av Marine Harvest og Spar Herøy. Det var også satt fram en imponerende marsipankake som fikk ble fortært av de rundt 200 frammøtte.

Herøy idrettslag har gått til innkjøp av 8 plastbobler som brukes til å spille boblefotball. Under kyndige kommentarer fra Kasper Foss og hans mange imitasjoner ble dette en artig avslutning på arrangementet. Boblefotball vil nok garantert stå på programmet ved senere arrangement. Dessverre ødela lydforholdene i Herøyhallen en god del for kommentarene til Kasper Foss.