Spennende
Denne uka har elvene i 10. klasse jobbet tre dager med kortfilm. Elevene viste stor engasjement og syntes det var flott å prøve noe nytt og gå litt bort fra de vanlige skoledagene.

- Det har vært en spennende uke og det er artig med variasjon, sier fornøyde film jenter.

 - Vi skulle egentlig ut i skogen for å spille inn en av kortfilmene, men det har vært så dårlig vær. Men vi har filmet rundt omkring inne på skolen og på sykehjemmet, sier de fornøyde filmskaperne.

Kortfilm
Elevene ble delt inn i fire grupper der de skulle lage hver sin kortfilm uten å snakke med de andre gruppene. Temaet for filmene skulle de fire gruppene finne på selv og de måtte lage handlingsreferat og tegne bildemanus før filmingen startet.  

- Elevene har jobbet veldig godt og vi er fornøyde med resultatet, sier Tor Arne Sandnes.

Premiere
De fire kortfilmene som elevene hadde laget ble vist på premieren for 5. – 9. klasse torsdag kl. 13.30. De flinke elevene fikk mye skryt fra kurslederne Tor Arne Sandnes fra Nesna og Håvard Nystad fra Rana.

- Denne klassen er de beste vi har jobbet med her på Herøy, sa Tor Arne Sandnes til elevene i 10. klasse.

Under premieren ble det gitt ut fire priser:
Beste klipp ble gitt til gruppen «Voldtektsmannen» som bestod av Andrea, Camilla, Sara, Martine, Vegard og Mohammed.

Beste manus ble gitt til gruppen «Jakten på kjærligheten» som bestod av Heidi, Silje, Abi, Karoline, Sigurd og Sigve.

Beste parodi ble gitt til gruppen «Tittelen skal du bare drite i» som bestod av Sondre, Amanda, Charlotte, Emma, Leonard og Torleiv.

Beste spesialeffekt ble gitt til gruppen «Stor mage» som bestod av Ingeborg, Erika, Mia, Sigbjørn, Teerapat og Tom-Erik.

Det var mye latter i aulaen da filmene ble vist og elevene skal være fornøyde med kortfilmene sine.