Spillerne hadde alle muligheter for å ta tre poeng onsdag kveld. Det første kvarteret viste laget storspill.

Måtte vinne Men så falt intensiteten og kvaliteten og gjestene fikk komme inn i kampen. Det var ikke slik trener Dagfinn Andreassen hadde tenkt seg det hele.

- Hvis vi ikke vinner i dag, så er det totalt mørkt, sa FK Herøy/Dønna-trener Dagfinn Andreassen før kampen.

Skulle presse høyt  Han sa det de fleste følte, da Korgen – uten poeng så langt – kom på besøk.

Han fikk rett på en ting: Det ble totalt mørkt.

Opplegget fungerte det første kvarteret. Korgen skulle presses høyt til å gjøre feil.

De første 15 minuttene skapte FK Herøy/Dønna tre store muligheter, som ga de 61 tilskuerne på tribunen lovnad om en artig kveld.

Det hadde ikke vært noe å si på at heimelaget hadde ledet 2 - 0 allerede.

Første sjokk Korgen var over midtstreken så vidt en gang, før det 15. minuttet.

Da ble Eirik Flostrand slått nydelig gjennom med en lang crossball, og et usikkert Herøy/Dønna-forsvar feilberegnet situasjon.

Korgen-spissen fikk gå gjennom og sette ballen nede til høyre for keeper Steffen Mathisen. Sjokkåpning.

Nytt sjokk Mer sjokk skulle komme, for et kvarter senere sendte kampens store spiller Are Stenvoll av gårde et velplassert skudd fra rundt 25 meter som smatt inn oppe til høyre for heimelagets keeper.

Antakelig var sjokket like stort for gjestenes spillere som så langt sto uten poeng i år og bare hadde scoret seks ganger på sju kamper.

Onsdag klarte de tre scoringer.

Tente håpet For det skulle bli mer, men først fikk heimelagets Henrik Anfindsen slå inn til Håvard Pettersen som stupheadet ballen i mål via tverrliggeren til 1 – 2.

Det tente nytt håp på tribunen, men tydeligvis ikke hos spillerne som virket merkelig tafatte og uten gnist.

Spikeren i kista Etter pause var Korgen absolutt best og var tydeligvis mest interessert i ny scoring.

Halvtimen ut i omgangen satte Erlend Korsnes Ervik spikeren i kista da han førte Korgen opp til 3 -1, til kraftige protester fra spillere og publikum som ropte heftig på offside.

Etter kampen var det en tydelig skuffet trener for heimelaget vi snakket med.

Personlige feil - Det var mye som ikke fungerte i dag. Vi bruker for mye tid med ball, gjør for mange personlige feil og mister ballen. Men vi kan bare skylde på oss selv, sa Andreassen.

Hos Korgens trener Jardar Valåmo var det derimot glede.

- Artig at vi endelig lykkes etter mye motgang. Dette fortjente guttene, sa han.