- Det var kjempeartig å se seg selv på lerretet. For at jeg skulle være forberedt lot pappa meg se filmen en gang først.

Likevel var jeg veldig spent før premieren når så mye folk skulle være til stede og se meg på film.

Litt nervøs Men det gikk veldig fint. Jeg ble likevel litt nervøs da mange kjendiser etterpå kom bort til meg for å gratulere og gi meg skryt.

Jeg måtte bare si "tusen takk", sier den blide jenta som går i 5. klasse ved Herøy skole.

Og fikk ta vinterferie noen dager på forhånd for å bli med på oslo-åremieren på filmen. 

Lovord Magne Pettersen er regissør av filmen "Zakariassen må dø" og også han er full av lovord om Sunnivas innsats foran kamera.

- Mange var overrasket over at hun ikke har medvirket i filmer tidligere, sier Magne Pettersen - som også er pappa’n til Sunniva.

Meget godt fornøyd Han er selv meget fornøyd med filmen han har skrevet manuset til. Magne Pettersen er samtidig regissør for ”Zakarisassen må dø” hvor blant andre Hallvard Holmen har en sentral rolle.

Mange av scenene ble spilt inn i Herøy og Dønna og Magne Pettersen forteller at det er lett å kjenne stedene igjen i filmen.

Den 23 minutter lange ”Zakariassen må dø” er på grensen mellom en kortfilm og en novellefilm. Og framtiden for filmen blir nå på ulike filmfestivaler.

Kanskje på TV - Ettersom det er en kortfilm er den ikke aktuell som kinofilm. Men kanskje den en gang kan bli vist på TV, sier Magne Pettersen til Herøyfjerdingen.    Fra 3. til 5. november ble det spilt inn scener til filmen i både Herøy og Dønna (se ”Relaterte nyheter” under).

Foto: Privat