Andrea Edvardsen, Halbjørg Lenning, Marie Nilsen, Bodil Pettersen og Arna Johansen (bildet til høyre) fikk et hjertelig møte med Røde Kors-presidenten da de var ute på sin ukentlige rute med avis- og godte-vogna på alders- og sykehjemmet.

I flere år har Røde Kors-kvinnene spredt glede blant beboerne med sine besøk, og 8. mai var de selvsagt på plass da deres president gjestet Herøy. Stoltenbergs kone Karin var også med på reisen til Helgeland, og i Herøy var ordfører Arnt Frode Jensen med på rundturen.

På alders- og sykehjemmet tok Stoltenberg seg god tid og hilste på både beboere og de ansatte. Det var naturligvis Røde Kors avdeling Herøy som var vertskap for det fine besøket. Stoltenberg hadde dagen i forveien gjestet Alstahaug.

Men Stoltenbergs herøybesøk startet på formiddagen med omvisning på Herøy Bygdesamling hvor Kåre Isaksen blant annet viste fram de gamle båtene. Og Isaksen krydret omvisningen med mange morsomme historier som Stoltenberg tydelig satte pris på. 

 

Røde Kors-presidenten satte også pris på besøket ved Seløy skole. I skolens gymnastikksal fikk Stoltenberg høre begge de to bandene til skolen spille, og elevene sang også salmen ”O Gud som har din kirke”. Dermed var Stoltenberg minnet om at dikterpresten er født i Herøy.

Runar Jakobsen og Vegard Mikalsen presenterte to prosjekter, før Rikke Hanssen og Frida Karlsen presenterte skolen på engelsk. Dette husket Stoltenberg da han takket elevene for underholdningen. ”Rikke og Frida, I am sorry that I’m not so good in English..”, begynte han til stor latter for alle som var til stede. Rektor Reidar Moursund fortalte en kortversjon av Sandsundvær-historien og overrakte Stoltenberg musikken til kirkespillet ”Vaart Daglige Brød” og heftet om Sandsundvær.

Til HERØYFJERDINGEN uttalte Stoltenberg blant annet at ”dere som bor i Herøy må jo være utrolig stolte og heldige som bor på et så vakkert sted”. Kan det sies bedre?

Etter herøybesøket dro Stoltenberg til Dønna.