Da Dronning Sonja plutselig dukket opp på sykkel i Herøy i september, var det nettopp slik hun pleier å gjøre det for å få minst mulig oppmerksomhet på sine private turer.

Omvisning Kontakten gikk via kirkeverge Bård Grønbech som igjen på kort tid fikk organisert omvisning i Herøy kirke og på Herøy Bygdesamling.

Både Lillian Blakstad Nilsen, Kristine Kleven (sommerjobb ved bygdesamlinga), museumsbestyrer Børge Evensen og kirkevergen var alle i sving for å yte dronningen best mulig service.

Personlig hilsen Og dette gjorde tydeligvis inntrykk:

Utenfor kontoret til museumsbestyrer Børge Evensen henger nå dronningens personlige takk og hilsen:

Herøy Bygdesamling.

Hjertelig takk for en flott omvisning i Herøy Bygdesamling. Mitt følge og jeg satte stor pris på omvisningen i de gamle husene.

Jeg ber også om at min takk overbringes guiden i Herøy kirke, som formidlet god kunnskap om kirken og den historie, skriver Dronning Sonja.

Og så har hun lagt til for hånd: Takk også for boken "Kystkvinnen".

For det falt naturlig for Børge Evensen å gi dronningen denne boka i gave siden den ble lansert i fjor sommer og omhandler kystkultur og historie.

Boka er skrevet av Dagrun Grønbech.

Foto-interessert Børge Evensen kan i etterkant fortelle at Dronning Sonja spesielt ba om å få se fototutstillingen med amatørfotografer fra Herøy.

Og hun bemerket også at vedlikeholdsnivået på bygningene ved Herøy Bygdesamling var svært god.