Det var mange som tok turen til Herøy kirke for å få litt ekstra julestemning i disse førjulstider. Det var 75 flinke aktører som sto for underholdningen, og med så mange flotte julesanger tok det ikke lang tid før julestemningen var på plass.

Korpset
Stemningen i Herøy kirke lørdag var helt fantastisk, og med både korps, julekor og barnekor i tillegg til flere solistinnslag ble det en flott konsert.

- Koret startet opp med julekonsert i Herøy kirke for 20 år siden,  før korpset overtok etter noen år. Det er så flott å se at så mange tar turen til kirka for å få med seg julekonserten, sa Lars Olav Mogård-Larsen.

Hemmelig julegjest
Den hemmelige julegjesten i år var Jelena Budesa, som fortalte om hva hun jobber med her på Herøy og viste bilder fra sitt hjemland Serbia.

- Jeg har jobbet som tolk i Serbia i mange år, men så ble det så urolig der så vi fant ut at vi skulle flytte til Norge. Så nå bor jeg og min familie på Dønna og jeg jobber på Herøy Frivilligsentral på Møtestedet på Herøy, sa Jelena Budesa.

Mange flotte sanger
Med 17 julesanger var det julesanger for alle og en hver, og med de flotte og flinke aktørene ble ettermiddagen i Herøy kirke helt fantastisk. Kirsten Heiszter fortalte en julefortelling om «Den vesle bygda som glemte at det var jul» av Alf Prøysen.

Urframføring av ny julesang
I tillegg til flinke solister fra barnekoret og julekortet framførte Geir Wold sangen "Old Time Christmas" som er hentet fra årets juleradio til playback av Reidar Moursund. Dette gjorde han på en overbevisende måte.

Geir Berglund har skrevet julesangen "Desemberkveld" som ble sunget av hans datter Terese Berglund sammen med han og bandet "Rubb & Rake". Etter applausen å dømme falt den nye julesangen i meget god smak hos publikum.