Renate Dahlen fulgte behandlingen da Herøy formannskap behandlet søknaden 12. oktober i fjor.

Endelig avgjørelse Sammen med Stig Magne Olsen hadde hun søkt om gratis skoleskyss for deres datter Ida på seks år fra Svinøya.

Dette innbærer 3, 6 kilometer skolevei hvor mesteparten av veibanen er smal og uten gang- og sykkelsti. Strekningen er også uten gatelys.

Nå har altså Fylkesmannen sagt sitt i et vedtak som er en endelig avgjørelse. Vedtaket kan ikke påklages videre, skriver Fylkesmannen i brevet til foreldrene Renate Dahlen og Stig Magne Olsen

I den mørke årstiden Vedtaket innebærer at Ida får gratis skoleskyss fra 1. november til 1. mars.

I Fylkesmannens vurdering heter det at skoleveien til Ida ikke vurderes å være særlig farlig på vår og høst.

”I disse årstidene er ikke faremomentene ved veistrekningen like fremtredende som på vinterstid. Risikoen hun utsettes for regnes ikke for å være utenom det vanlige for skoleelever.

80 kilometers fartsgrense Foreldrene uttrykker at fylkesveien oppleves som utrygg fordi billister kjører raskt.

Statens veivesen har opplyst at fartsgrensen i dag er 50 kilometer i timen på fylkesveien, mens fartsgrensen på den kommunale veien er 80 kilometer i timen.     I formannskapet Når eleven benytter skoleveien vil det være lyst og Ida og bilister har gode forutsetninger for å se hverandre, skriver Fylkesmannen blant annet og konkluderer med at ut fra en helhetlig vurdering vurderes ikke veistrekningen å være trafikkfarlig fra 1. mars til 31. oktober.

I dag ble saka referert i formannskapet og rådmann Roy Skogsholm uttalte da at han var forbauset over at Fylkesmannen ikke hadde tatt kontakt med kommunen.

- Vi har ikke fått noe kostnadsoverslag, sa rådmannen i dag og la til at det blir Herøy kommune som må bære kostnadene med skysstilbudet som ble iverksatt fra skolestart etter juleferien.

Herøy ASVO Laila Furu Vold (Ap) stilte spørsmål om det åpner for andre å benytte seg av skoleskyssen som blir satt opp, men dette blir ikke mulig.

Det er Herøy ASVO som fram til 1. mars tar seg av dette tilbudet.

Da denne saka var oppe i formannskapet 12. oktober 2010 ble det en vanskelig sak som til slutt endte med avslag. Ordfører Arnt Frode Jensen sa da at det kunne være greit å la saka gå til fylkesmannen.