Ferge- og hurtigbåttrafikken kommer i gang igjen

Nyferga Tenna

Rundt klokka 23 i kveld, onsdag 16. desember, ble det klart at Sjøfartsdirektoratet gir tillatelse til at Boreal får seile igjen, og at trafikken dermed kan komme i gang igjen.

Sjøfartsdirektoratet har i kveld jobbet med oppfølgingsplanen fra Boreal, etter at den ble mottatt klokken 22.00. Etter en gjennomgang av planen gav direktoratet klokken 23.00 en midlertidig tillatelse.

Dette innebærer at rederiet kan gjenoppta normal drift, i og med at de nå får et nytt midlertidig sertifikat (Doc) i 3 måneder.

- Dette har vært en krevende sak og mange passasjerer er blitt berørt. Det som nå har kommet fra rederiet viser at de har sett alvoret i saken og funnene. Vi har også hatt en god dialog med rederiet gjennom kvelden, sier kommunikasjonsdirektør Dag Inge Aarhus i Sjøfatsdirektoratet i ei pressemelding.

- Rederiet skal nå gi umiddelbar instruks til alle kapteinene som er om bord i det enkelte fartøy, hvor en får bekreftelse på at planen er mottatt og forstått. Når bekreftelsene kommer til rederiet kan det enkelte fartøy settes i drift, opplyses det om i pressemeldingen.

Annonser