Dette ble klart etter at et enstemmig kommunestyre vedtok å sette av en garantisum på 75.000 kroner til finansiering under siste kommunestyremøte 12. desember. Trykk her for å se saken på Kommune-TV.

Da saken ble behandlet sa ordfører Elbjørg Larsen at det i to år hadde vært en plan om å få til en felles nyttårsfeiring i småbåthavna. Første året var det et stort koronautbrudd som satte en stopper for dette, og i fjor var det pyrotekniker Gjerstad som ikke kunne ta oppdraget. En av begrunnelsen for at dette tiltaket ble fremmet var at man ønsket å feire at pandemien var over med et skikkelig familiearrangement. 

Oppskytingen av fyrverkeriet vil foregå fra småbåthavna og dette området blir derfor avsperret for publikum. Den beste plassen å oppholde seg under oppskytingen er i følge pyrotekniker å stå oppe på høyden ved Herøy bygdesamling eller oppe på Langåsen, men fyrverkeriet vil nok kunne ses fra de fleste plasser på Herøy. Ved Langåsen er det dårlig med parkeringsplasser, så de som har tenkt seg dit oppfordres derfor til å komme seg dit uten bil. Fyrverkeriet presenteres i en vifteform og det er derfor viktig å få riktig vinkel for å få best mulig utbytte av det. Av den grunn er skolen og Herøyhallen mindre egnet å oppholde seg under oppskytingen.

Oppfordrer folk til å møte opp på bygdetunet
Ordfører Elbjørg Larsen oppfordrer flest mulig til å møte opp på bygdetunet slik at man kan ha en felles nedtelling før klokka blir 20.00. Fyrverkeriet var mellom 6-8 minutter, og i samråd med pyrotekniker er dette en ideell lengde for fyrverkeri. Varer det for lenge kan det fort bli kjedelig.

Under kommunestyremøtet kom det fram at det allerede var kommet inn 20 000 kroner fra en bedrift. Bedriften det gjelder er Seløy Sjøfarm og i ettertid har også Sparebankstiftelsen i Sparebank 1 Helgeland bidratt med 15 000 kroner. Det er også rettet en henvendelse til Herøy næringsforening. Både ordfører Elbjørg Larsen og varaordfører Oddbjørn Lorvik oppfordrer nå flere bedrifter i Herøy til å bli med på å støtte dette tiltaket. Herøyfjerdingen vil oppdatere med ny informasjon etterhvert som eventuelt flere bedrifter bidrar med støtte.

Da er det bare å håpe at været blir godt og at alle som kan møter opp ved bygdetunet nyttårsaften slik at man får orkesterplass til et fyrverkeri som man aldi har sett maken til i Herøy.