Per Johansen startet opp Per Johansen Transport allerede i 1983.

- Jeg startet opp med en bil og henger og nå har vi 11 sett med semitrailere i selskapet, i tillegg til et par mindre biler. Det var transport av laks for Herøy lakseoppdrett og transport av reker for rekefabrikken i Fagervika som fikk meg til å starte opp. Siden Rune Feldt (43) overtok har vi også fått inn en bil med åpen henger for å frakte spesialgods. Det er mest dette Rune har holdt på med og det blir nok derfor faset inn etter hvert, sier Per Johansen (64) som fortsatt skal jobbe i selskapet.

Foreløpig opererer Per Johansen Transport og Feldt transport som to separate selskap. Slik blir det nok ei stund til de nok etterhvert blir fusjonert. Rune Feldt har gjennom sitt firma Feldt Transport kjøpt alle aksjene Per Johansen transport. Tidligere var det eiendomsselskapet Herøy Bilterminal som eide disse aksjene.

- Herøy Bilterminal eier fortsatt bygningene på Flostad og i tillegg 33 prosent i Herøy brygge og noe småtteri i tillegg. Hvis bygningene og tomta på Flostad skal selges ligger det en opsjon om at Feldt skal ha forkjøpsrett. Planen er nok å få tatt en takst og få det realisert etterhvert, sier Johansen.

Rune Feldt har drevet med transport siden han var 18 år.

- Jeg har kjørt i mange år for Nor-Cargo Thermo, men i 2003 fikk jeg tilbud om å jobbe på kontor og har jobbet både i Tromsø og Trondheim. Så flyttet vi heim og fikk unge og da fikk jeg lov til å fortsette i jobben mot å pendle til Trondheim annen hver uke. For å slippe pendlingen ble jeg tilbudt jobb på basen i Sandnessjøen for Bring offshore og fikk ansvar for transport av spesialtransport. Så ble det en del nedskjæringer på basen og da kom tanken om å begynne for seg selv. I midten av 2015 etablerte jeg Feldt Transport og siden da har det gått over all forventning.

- I fjor omsatte selskapet for 8 millioner kroner og allerede første halvåret i 2015 omsatte vi for 5 millioner. Jeg eier hverken biler eller noe annet i selskapet, men har noen faste sjåfører og selskaper som jeg samarbeider med. Jeg sitter kun med kundeansvar og megler for kunder som ønsker å bruke oss. Vi kjører blant annet for Hæhre Veidekke, Skanska og flere andre store entreprenører, sier Feldt.

Coop Norge største kunde
Per Johansen forteller at det er Coop Norge som er deres største kunde.

- Vi omsetter for rundt 20 millioner kroner for Coop Norge og har hatt avtale med dem siden 1993. Vi har også en omsetning på rundt 10 millioner for Mowi (tidligere Marine Harvest). I tillegg har vi noen småkunder og de siste årene har vi ligget på en samlet omsetning på mellom 32 og 35 millioner.

- Det har vært flere som har vært interessert i å kjøpe firmaet, men jeg synes det er viktig at selskapet blir i kommunen. Hovedoppgaven min i firmaet blir å vedlikeholde de avtalene vi har i dag med blant annet Coop Norge og Mowi slik at vi fortsatt får kjøre for dem, avslutter Johansen.

Rune Feldt sier at han foreløpig ikke har noen ambisjoner om at firmaet skal vokse. De vil også beholde navnet Per Johansen Transport på selskapet, da dette er en merkevare som er godt etablert og kjent i markedet.

- Per i dag er det viktigst å få det til å gå rundt med de avtalene vi har. Så får vi heller se hvordan det blir framover, avslutter Feldt.