Varaordfører ønsket på vegne av kommunen de inviterte foreldrene med sine kjære barn velkommen. Hun tok opptråden fra bolystkonferansen som ble arrangert dagen før og påpekte betydningen og viktighten det har for Herøysamfunnet at det fødes barn. Hun snakket om hvordan det var å få barn og betydningen av å senke skuldrene og kose seg med dem med en sang eller ei bok. Elbjørg sa også at Herøy kommune hadde gode tjenester som fulgte opp barna på en god måte. Hun leste også et vers til forsamlingen før hun tok fram gitaren og fikk forsamlingen med på allsang på sangen 

Her er verset som Elbjørg leste:
Nettene går fortere
Hjemmet blir gladere
Bankontoene blir smalere
Fortiden blir glemt
Og fremtiden blir verdt å leve for

Elever fra kulturskolen bidro med flott underholdning sammen med sin lærer Reidar Moursund før helsesøster Karina Kilvær og Edith Rishaug Hansen tok ordet. De kunne fortelle at det i 2018 ble født 22 unger i Herøy og dette er en økning på 6 fra året før.

Alle de nyfødte og deres familier fikk overrakt ei pekebok fra kommunen av de to helsesøstrene Karina Kilvær og Edith Rishaug Hansen. De oppfordret også småbarnsforeldrene til å lese og samspille med barna og bruke biblioteket.

Alle de nyfødte i Herøy får i tillegg en strikkegave fra Ellinor Olsen. Hun har påtatt seg å strikke lue og sokker til alle nyfødte i kommunen. Under markeringen var hun til stede og mottok velfortjent applaus fra forsamlingen.

Etter utdelingen ble det servert mat og kake til de inviterte.