Inkludert frivillige og aktivitør Helena Angel var det i alt 25 deltakere som deltok på turen. Alt tyder på at turen var svært vellykket, og at det ble en flott dag med god mat, drikke, og bryggedans i det fine sommerværet.

Aktivitør Helena Angel gjør en fantastisk jobb for våre eldre og har fått i gang mange aktiviteter sammen med sine frivillige hjelpere. Ett av tiltakene er at det arrangeres onsdagsklubb i Storstua på Herøy omsorgssenter. Her spiller de blant annet bingo, og torsdag 27. juli ble overskuddet brukt til en opplevelsesrik tur til Havkanten i Husvær.

Onsdagsklubben er et tiltak som i tillegg til beboere på omsorgssenteret også er rettet mot hjemmeboende eldre. Det organiseres da skyss som utføres av frivillige, slik at de kan delta på ulike aktiviteter i Storstua på omsorgssenteret.

Helena forteller at det ble langt flere påmeldte til turen enn det hun hadde regnet med, men at dette bare er trivelig. I tillegg til en egenandel brukte de som sagt penger som var kommet inn på bingoen fra onsdagsklubben til å finansiere turen.

- Vi fikk låne minibussen fra Herøy ASVO i tillegg til den vi har selv, og vi hadde også  med oss en varebil og en privatbil på turen som ble kjørt av frivillige. Vi har mange gode hjelpere og frivillige som alltid stiller opp. Hadde vi ikke hatt disse så hadde vi ikke kunnet gjennomføre turen, sier Helena Angel.

Trekkspillmusikk og bryggedans
Helena forteller at Ansjøn Albertsen tilfeldigvis var innom Havkanten. Han spiller trekkspill og bruker også av og til å være innom onsdagsklubben for å prate en av de som bor der.

- Det ble litt ventetid før vi skulle ta ferga og da spurte vi om han ikke kunne dra hjem og hente trekkspillet, og etter litt nøling gjorde han det. Han tok også med seg Anne Severinsen som stilte opp og spilte mandolin. Det ble derfor dans og kjempestemning, sier Angel.

God stemning
Arna Johansen er en av de som var med på turen, og hun forteller at de hadde en fantastisk tur i nydelig sommervær. Hun er også mor til Terje som driver Havkanten, og syntes nok av den grunn at det var ekstra koselig å ta turen ut til Husvær.

- Helena er veldig flink til å finne på ting for oss, og hun er også veldig blid og trivelig hele tiden, og hun har også gjeve folk sammen med seg, sier Johansen.

Vellykket tur
Gerd Pedersen (97) og Gerda Nilsen (94) var også med på turen, og de er full av lovord om en fantastisk tur, når vi treffer dem i sofaen på omsorgssenteret dagen etter.

- Det var en meget vellykket tur med god mat, musikk og litt dans. Jeg danset ikke selv, men det ble ekstra god stemning med trekkspillmusikk og dans. Vi ble også servert en veldig god hvalgryte. Det eneste negative var at det ble litt lang ventetid da vi skulle med ferga tilbake. Men jeg tenker som så at de som skal med ferga bare må vente, sier Gerd Pedersen.

Etter det vi kjenner til var ferga rundt en time forsinket, men hverken Gerd eller Gerda gjør noe stort poeng av dette. De skryter imidlertid av Helena og de frivillige som stiller opp for dem.

- Det var ekstra bra at vi kunne sitte ute i det fine været. Helena er veldig flink og passer meget godt til jobben sin, så hun vil vi absolutt skryte av. Hun tar seg av alle og er blid og trivelig hele tiden, sier Gerd og Gerda.

Trykk her for å se flere bilder og filmsnutter fra turen på den flotte Facebook-gruppa til Herøy omsorgssenter.

Foto: Helena Angel