Fantastisk tur i skjærgården

3_sandsundvaer_i_rib1
Osloselskapet Multiconsult med utflyttet herøyfjerding Freddy Holstad besøkte Herøy sist helg og var blant annet i Sandsundvær med Seløy Kystferies to hurtiggående rib\'er. Og selskapets sjef var klar i sin dom: Dette var selskapets beste tur på 20 år!
Multiconsult er et ledende, lands-dekkende og internasjonalt selskap innen rådgivning og prosjektering. Selskapet har hovedkontor i Oslo.
 
Freddy Holstad (fra Seløy) jobber i selskapet og han hadde denne gangen tatt med seg 32 av selskapets over 1000 ansatte på herøy-tur.
 
Seløy via Hysværøyan
- Vi kom med fly til Brønnøysund på fredag. Vi var 33 personer og alle syklet til Horn ferjeleie. Vi tok ferja til Igerøy og syklet over til Nes på Vega.
 
Så bar det til Seløy med en fantastisk stopp på Hysværøyan hvor vi fikk servert god lammesodd hos Øystein.
 
Lørdag spredte vi oss på fiske, kajakk mens noen dro opp i Dønnamannen . Alle hadde en fantastisk opplevelse i et flott vær.
 
Sandsundvær med rib
- På søndag var det rib-tur til Sandsundvær med innlagt guiding av Reidar Moursund. Det var en meget spesiell opplevelse, forteller Freddy Holstad til Herøyfjerdingen.
 
De ansatte fra Multiconsult avsluttet herøyoppholdet med sykkeltur til Bjørn ferjeleie på Dønna og tok til Sandnessjøen og buss til Petter Dass-muséet.
 
Og den aktive helgen falt i god smak, forteller Holstad videre.
 
Beste tur noen gang
- Det ble en hektisk helg for alle, men du verden som folk hygget seg. Sjefen min takket for turen og sa at dette var den beste turen vi noen sinne hadde hatt.
 
Og vi har vært på tur rundt om i Europa og Norge de siste 20 årene, så vi har noe å sammenlikne med. Seløy Kystferie og vertskapet der bidro også til at dette ble en stor og minnerik opplevelse for alle, avslutter Freddy Holstad.
 
Kirkespill om Sandsundvær
Sandsundvær var åsted for den største tragedien i Herøys historie i 1901 da 34 mennesker mistet livet i en forferdelig storm.
 
24. og 25. juni (under Herøydagan) settes kirkespillet "Vaart Daglige Brød" opp i Herøy kirke. Stykket er skrevet med bakgrunn i sandsundvær-tragedien.
 
Som bildene vi har mottatt fra en av turdeltakerne viser kan Sandsundvær by på vakre blomster, til tross for at øya ligger langt ut i havet.
 
Også lørdag var det tur med guiding til Sandsundvær. Da var det 14 ansatte fra Helgeland Økonomiservice som dro dit med skyssbåten Bærøyfart og guiden Reidar Moursund. 
 
Alle bilder: Marit Larsen.
3_sandsundvaer_i_rib1
En fantastisk tur med innlagt rib-tur og guiding i Sandsundvær.
3_sandsundvaer_bryggene
Disse to bryggene er alt som står igjen i Sandsundvær.
3_sandsundvaer1
Her herjet stormen og tok livet av 34 mennesker i 1901. I dag er det så vakkert.
3_sandsundvaer_blomster

Annonser