Rita Eriksen leverte sammen med broren Frank og Stian Tønnesen en flott konsert i Herøy kirke med sanger fra hennes karriere. Konserten ble flott bundet sammen av morsomme historier fra Rita og hennes dyktige musikere.

Konserten startet med sangen "Du va der for meg" fra albumet Hjerteslag før hun fortsatte med "Han va som våren for meg" fra samme album.

Ha det bra entertaineren min
En av de mange morsomme historiene Rita fortalte var fra sin tid med Stjernekamp på NRK. Hun var lenge usikker på om hun skulle være med i TV-programmet og da hun spurte de to barna sine til råds fikk hun to forskjellige svar. For mens dattera Andrea, som synger sjøl,  mente at hun ikke måtte gå glipp av en slik sjanse var Simon på 10 år mer skeptisk. Han var redd for at det ville bli flaut dersom hun skulle ryke ut i første program.

Etter at Rita hadde vunnet og han skulle dra på skolen mandagen etter kom han med en slående kommentar som varmet hennes hjerte. Han sa "Ha det bra entertaineren min"

Thank\'s for taking care of music
Før framføringen av "Kanarifoggelens sang" som er skrevet av Garth Brooks fortalte hun at hun i 1995 hadde møtt han i Norge. Da han fikk høre innspillingen ble han svært begeistret og skrev ordene "Thank\'s for taking care of music" til henne. Noe hun selvsagt satte stor pris på.

Hun gjorde en fin versjon av sangen "Eg kalle deg venn" og da kom hun inn på betydningen av ekte venner og ikke bare dem du har på Facebook.

Ung og ukysset med gitar
Under sangen "Karl Johan" dro Eriksen fram gitaren som hun begynte å spille på for fire år siden.

- Den begynte jeg med for å gjøre mer nytte for seg i bandet. Jeg har også fått en kommentar om jeg ser ung og ukysset ut med gitar, sa hun til latter fra publikum.

Kommer gjerne tilbake og holder julekonsert
Under konserten meddelte Rita at hun likte seg i kirka i Herøy og at hun gjerne kunne tenke seg å komme tilbake om et år eller to og holde en julekonsert. Dette vakte selvsagt stor begeistring blant publikum.

Stående applaus
Konserten toppet seg når Rita helt mot slutten framførte "The water is wide" og "Ti n\'a Noir". Hun og hennes trio fikk da også velfortjent stående applaus etter konserten.

God forpleining på Augustbryggo
Etter konserten fikk Rita og hennes musikere servert 4-retters middag på Augustbryggo som blant annet bestod av forrett av kamskjell og hovedrett med torskerygg.

I kirka fleipet Frank Eriksen med at han skulle få kamskjell, eller fiskeboller som han kalte det, etter konserten. 

- Det vakte derfor stor latter da han fikk servert nettopp fiskeboller i tomme kamskjell, forteller Kjell Inge Jakobsen.

Det hører selvsagt også med til historien at Frank etterpå fikk servert skikkelig kamskjell til stor begeistring. I følge Kjell Inge var alle overveldet over god mat og service.

Litt for høyt lydnivå
Det eneste vi har å utsette på konserten var at lydnivået var litt for høyt. På de fremste radene ble lyden i skarpeste laget og etter vår mening hadde konserten blitt enda bedre hvis lyden hadde vært tatt litt ned.