Gjestene fra Brønnøysund rakk aldri å komme inn i kampen på Dønna kunstgressbane lørdag. Fra første minutt var heimelagets spillere tett på og brøt ned all motstand.

Dette var årets første kamp i den nye HESA 4. divisjon.

Tafatt BIL-lag Anført av en meget god Håvard Pettersen på midtbanen kjørte FK Herøy/Dønna totalt over tafatte BIL-spillere i hele første omgang.

I det 5. minutt forfulgte Sindre Pedersen et svakt tilbakespill i BIL-forsvaret og fikk tåa på ballen før gjestenes keeper Tommy Horn.

Hel volley Oppildnet av scoringen pøste heimelagets unge spillere på framover.

I det 12. minuttet var det heimelagets løpsmaskin Tom Roger Åkvik som også viste at han kan avslutte.

Fra 16 meteren tok han et innlegg på hel volley og ballen føk inn i nettmaskene til 2 – 0 bak Tommy Horn i BIL-målet.

To Henrik-scoringer Så var det klart for Henrik Anfindsen-show med to strake scoringer:

Etter 23 minutter var det duket for 3 – 0 da Henrik Anfindsen ble nydelig spilt gjennom og sjansen ble effektivt omsatt i scoring etter at han kom alene med keeper.

I det 40. minutt fikk Anfindsen stå alene på 16-meters-streken og banke inn 4 - 0 med "go-foten" (les venstrefoten).

Mer forsiktig etter pause Like etter hadde Håvard Pettersen fortjent å komme på scoringslista da han fra fem-meteren dundret til, men skuddet ble blokkert til hjørnespark av en oppofrende BIL-forsvarer.

På stillingen 4 - 0 tok lagene pause, men det var et mer forsiktig heimelag som kom på banen etter hvilen.

Sikkert forsvar Gjestene fikk lov til å styre mer i andre omgang. Men normalt målfarlige Andreas Stormo ble effektivt pakket inn av Christoffer Åkerøy og Lars Vegard Berfjord.

Dermed ble det skapt lite sjanser foran dyktige Vegard Mikalsen i FK Herøy/Dønna-buret.

Trøstemål  Ikke før i det 77. minutt - da innbytter Vebjørn Sandøy fikk hull på byllen og reduserte til 1 - 4.

Selv om heimelaget slapp seg bakpå, skapte både Håvard Pettersen og Henrik Anfindsen sjanser nok til at seieren fantisk kunne vært større.

God løp - Jeg er mest fornøyd med at spillerne kommer på gode løp som skaper mange pasningsalternativer og at vi gjør en god jobb med å stanse gjestenes overgangsmuligheter, sa FK Herøy/Dønna-trener Dagfinn Andreassen.

BIL-trener Roy Arve Pedersen hadde derimot lite å være fornøyd med.

- Spillerne er ikke på nett og ikke klare for å spille, sa han etter kampen.