Mads Knutsen skulle sist torsdag vise FK Herøy/Dønnas nytilflyttede fotballspiller Ole Richets Jonsen rundt i skjærgården i Herøy.

- Ikke som forventet - Vi bestemte oss for å gå opp på en holme sør for Hjelmsøya, siden den er ganske høy slik at vi kan se de forskjellige øyene rundt.

Synet som møtte oss på toppen var ikke helt som forventet.

Midt oppe på øya lå det nemlig tre døde ørner, med bare to meters mellomrom, forteller Mads Knutsen til Herøyfjerdingen.

- Trist syn - Det var et meget trist syn og ikke minst syns jeg dette er mistenkelig, ettersom det lå tre døde ørner med bare et par meters mellomrom, sier Knutsen.

Han mener ørnene må ha ligget der en stund, i alle fall en måned tid ettersom de var spist av og det var antydning til at vi kunne se skjelettet noen steder, sier Mads Knutsen til Herøyfjerdingen.

Søndag kveld tok han politiet med til stedet hvor ørnene ble funnet.

Ikke noe straffbart Politiførstebetjent Tanja Lorvik ved lensmannskontoret i Herøy og Dønna kan opplyse at ikke noe tyder på at det har skjedd noe straffbart.

- Vi har hatt en patrulje på holmen hvor ørnene ble funnet for å undersøke forholdene. De tre ørnene har antakelig dødd på grunn av mangel på mat.

Ørnene var sannsynligvis fra fjorårskullet og ser ut til å ha dødd i fjor.

Matmangel uten moren Ørnene vi har her i området spiser riktignok det meste, men så unge ørn som dette kan dø av matmangel dersom ikke moren forsyner dem med mat, forteller politiførstebetjent Lorvik til Herøyfjerdingen.

- Dersom det var snakk om en form for forgiftning, burde enda flere ørn vært døde, sier Lorvik.

Hun legger til at deres første tanke var at det kan ha skjedd noe straffbart, ettersom det for en tid tilbake ble funnet en ørn på Dønna hvor klørne var kuttet av.