Herøy stemmerettskomite og Jentebølgen Hot fra Dønna hadde fått med seg ca. 140 sprekinger på Åkvikfjellet for en spesiell happening.

Konferansierene Kjell Inge Jakobsen fra Herøy og Tor Henning Jørgensen fra Dønna ønsket velkommen. De satte fokus på samarbeid, fellesprosjekt og nettverk og spesielt kvinnenettverk.

- Komiteen for stemmerettsjubileet i Herøy og jentebølgen HOT i Dønna ser viktigheten av nye tanker og skape nye tradisjoner. Endringer skjer ved felles innsats og la det ikke bli lenge til neste gang vi møtes, sa Tor Henning blant annet.

Da korpsene stemte i med «Venner» av Halvdan Sivertsen sang alle med.

Dønnaordfører Anne Sofie Sand Mathisen og Herøyordfører Arnt Frode Jensen knyttet et vennskapsbånd på toppen av Åkvikfjellet, der de skulle avduke overraskelsen.

- Galskap å dra med seg folk og dette monumentet på fjellet, men man blir lykkelig av det, sa ordfører i Dønna.

- Stemmerett handler om å delta og å utforme verden, sa ordfører i Herøy i talen på Åkvikfjellet. Han la til at dette er et gigantisk helseprosjekt, det å dra så mye folk på Åkvikfjellet.

Vant gavekort fra MX-sport
Turen startet med at alle skulle registrere seg og skrive seg inn ved foten av Åkvikfjellet for å være med i trekningen av et gavekort sponset av MX-sport.

Den heldige vinneren av gavekortet var Karl Andre Pedersen Titternes.

Sprek dame
Det var både barn og voksne på Åkvikfjellet søndag ettermiddag og den eldste av dem alle var Andrea Edvardsen fra Øksningan.

- Andrea er 80 år og hun er en veldig sprek dame og vi syntes det var utrolig gøy at hun kunne komme på Åkvikfjellet sammen med oss, sier Elbjørg til Herøyfjerdingen.

Monumentet ble igjen på fjellet
"Overraskelsen" var monumentet som ble båret opp av fem spreke damer for å symbolisere og binde Herøy og Dønna kommune sammen, som musikk og aktivitet gjør.

- Monumentet var veldig tungt å bære opp, men vi var fem sterke damer som tok på oss oppgaven. Den store overraskelsen skulle egentlig ned igjen etter konserten, men vi ble enige om at monumentet passet fint på toppen av Åkvikfjellet, sier Elbjørg Larsen til Herøyfjerdingen.

Utmerket grillmat
Da alle skulle ned av fjellet hadde de mulighet til å kjøpe seg grillmat ved foten av Åkvikfjellet. Der sto det en matkomite som hadde gjort en utmerket jobb. Marine Harvest sponset laksen som ble grillet og servert.

- Matkomiteen gjorde en knall innsats, sier Elbjørg.

 

Alle bilder: Elbjørg Larsen