Familien drar til India

sundar
Onsdag reiser hele familien Sundar fra Herøy for å være en hel måned i India. Det er første gang barna besøker foreldrenes hjemland og første gang på 16 år mamma Viji ser sin mor og sju søsken.
- Vi har telt dager i lang tid og gleder oss voldsomt, sier en spent og lykkelig Sundar Dashinamurthi mens han kikker innom hjemmesiden til den indiske ambassaden i Oslo.

Det er første stoppested når familien ankommer Oslo torsdag. Her ligger nemlig passene til Sundar og ungene.

- Vi fikk høre at det ville bli vanskelig å få disse passene, men det gikk helt greit, sier Sundar til Herøyfjerdingen.

12 år siden utvisningssaken

Det er snart 12 år siden utvisnings-saken mot ekteparet Sundar startet i 1996. Det var rett etter at Sundar og kona Viji hadde vært på besøk i India.

Det var siste gang de var i India. Siden den gang har de fått to barn i Norge, Abi og Mani.

De fleste bør være kjente med utvisnings-historien til Sundarfamilien som endelig for to år siden fikk varig oppholdstillatelse i Norge.

Når flyet lander i byen Chennei i Sør-India 23.57 søndag kveld, er det første gang de to barna setter sine bein på indisk jord.

Helt fram til 12. april skal familien kose seg i India, med Chennei som utgangspunkt.

Treffe syk mor - Vi skal bo hos en av Vijis søstre som har et stort hus i Chennei. Men vi skal også bruke måneden til å farte over store deler av India og besøke blant annet templer.

Det viktigste med besøket er at Viji skal treffe sin 76 år gamle og syke mor, sier Sundar.

Derfor er det kanskje Viji som er mest spent av alle.  Men heller ikke barna har ikke snakket om annet i lang tid. Både Abi og Mani snakker indisk, i tillegg til norsk.


Ekteparet Sundar får ikke bosette seg sammen i verken India eller Malaysia (som er Sundars hjemland). Men på turistvisum får de besøke landet.

Malaysia neste Det samme gjelder Malaysia. Neste gang familien skal ut på reise, står nettopp Malaysia for tur. Der har ikke Sundar vært siden 1990.

Malaysia til tross, så er India opprinnelig Sundars hjemland. Hans foreldre er indiske og han tok sin legeutdanning i India. Senere flyttet han til Malaysia.

Dermed er både Viji og Sundar godt kjente i India og byen Chennei.

- Ungene har bare sett India på film og på TV. Bare reisen dit med Lufthansas enorme fly med 400 passasjerer blir en opplevelse, avslutter Sundar.

På vei ut kan vi ikke unngå å se en haug med kofferter som skal være med.

- De har vært pakket lenge, smiler Sundar.
sundar
Sundar Dakshinamurthi kikker på hjemmesiden til den indiske ambassaden i Oslo. Her skal de hente passene.
sundarfamilien
Når familien Sundar lander i India søndag kveld er det første gang ungene besøker landet.

Annonser