Barn og familier er i fokus når det Fastelavnssøndag 14. februar kl. 12.00 strømmes familie- og karnevalgudstjeneste direkte fra Herøy kirke.

- Fjorårets festlige faselavensfest i fjøset på bygdesamlingen kan vi dessverre ikke gjennomføre, men karnevalsstemning, fastelavnsris og utkledning skal vi fikse, sier menighetspedagog Trine Bjørnvold Heggheim og sokneprest Gunver Birgitte Nielsen.

- Sammen med organist Marija Druzijanic er det planlagt en festlig familiegudstjeneste, der det også er innlagt en karnevalskonkuranse for de som følger gudstjenesten. Kirken vil nemlig være pyntet med de tradisjonelle fastelavensris med fargede fjær – og spørsmålet er da: Hvor mange fargede fjær inngår i pynten i Herøy kirke?

- De fem besvarelsene som kommer nærmest det korrekte tallet vinner sjokolade. Nærmere forklaring om konkuransen kan leses på Herøy kirke sin Facebook side før gudstjenesten, sier Heggheim og Nielsen.

- Det er Norske Kvinners Sanitsforening som siden krigen har solgt fastelavensris med fargede fjær til inntekt for gode tiltak i lokalmiljøet. Fastelavensrisene som pynter Herøy kirke til karnevalsgudstjeneste kan hentes etter gudstjenesten ca. kl. 13.00 ved inngangsdøren til Herøy kirke, og hvert frivillig bidrag vil gå til menighetens arbeid i Herøy. VIPPS 84795.

- Søndag er det ikke bare fastelavenssøndag , men også morsdag og Valentinsdag, så det er mange gode grunner til å feire kjærlighet, karneval med hverandre og ikke minst å følge karnevalgudstjenesten på Herøy kirke sin FB-side kl. 12.00, avslutter Trine Heggheim og Gunver Birgitte Nielsen..