Får større ferje

heilhorn
Fra 20. juni skal bilferja "Heilhorn" trafikkere sambandet Herøy - Søvik med "Alsten" som suppleringsferje. "Heilhorn" tar vel 40 biler og vil avhjelpe en forventet vanskelig ferjesituasjon i sommer. Ordfører Arnt Frode Jensen ønsker å forlenge ferjas opphold på sambandet.
Bilferja "Heilhorn" eies av Torghatten Trafikkselsap i Brønnøysund, men er for tiden leid ut til å trafikkere et samband på Vestlandet.

Driftsdirektør Jann G. Winsents i Helgelandske sier til Herøyfjerdingen at "Heilhorn" er registrert for 50 biler, men det var etter den gamle ordningen.

Ut august - Jeg vil tro at "Heilhorn" tar rundt 40 biler. Den er i alle fall større enn "Alsten", men jeg er usikker på hvor mye større, sier Winsents.

Han sier videre at Helgelandske har leid inn "Heilhorn" fra 20. juni og ut august måned.

- Vi styrer ikke om "Heilhorn" skal gå på sambandet Herøy - Søvik ut over denne perioden. Det er det Statens veivesen som bestemmer, sier driftsdirektøren til Herøyfjerdingen.

Ordfører Arnt Frode Jensen hadde møte med trafikkselskapet Helgelandske 8. mai og da var et besøk på oppdrettsbedriften Marine Harvest lagt inn i programmet.

Det var under dette møtet at det ble klart at "Heilhorn" skal inn på herøybandet.

Marine Harvest går i disse tider over til toskift-ordning og skal i år ikke ha fellesferie.

Det betyr at store mengder laks skal transporteres ut av kommunen samtidig med at sommertrafikken øker kraftig.

Venter på ruteforslag Ordfører Arnt Frode Jensen håper at "Heilhorn" kan komme i rute så raskt som mulig og at den kan fortsette på sambandet også etter august.

- Nå skal Helgelandske se på ruteforslaget fra oss. Vi håper at "Heilhorn" skal pendle mellom Herøy og Søvik, med turer til Austbø og Brasøy på morgen og kveld, sier Jensen.

Håpet er videre at "Alsten", som i sommer skal supplere "Heilhorn" på sambandet Herøy - Søvik, også skal betjene Austbø og Brasøy på dagtid.

Ordføreren vil jobbe for å beholde "Heilhorn" ut over leieperioden.
heilhorn
Slik ser bilferja "Heilhorn" ut, her under navnet "Fjord Øye".
heilhorn2
Og fra en litt annen vinkel.

Annonser