Herøy har per dags dato ingen avtale om slamtømming, etter Åge Iversens bortgang for noen år tilbake.

Felles budrunde Siden da har flere utført tømming. Siden Dønna kommune var i samme situasjon, valgte de to kommunene å kjøre en felles anbudsrunde.

Anbudsrunden var i slutten av september og herøybedriften Rolf Edvardsen, Stokland Bilruter og Nordmiljø AS (fra Mo) leverte inn anbud på tjenesten.

Dyrere i Herøy De siste årene har avvannet slam blitt kjørt fra Herøy til SHMIL på Åremma i Vefsn for kompostering. Dette har gjort at herøyfjerdingene har fått en ekstra kostnad.

I anbudene som er gitt er det forutsatt at slammet fortsatt skal transporteres til Vefsn.

Dønna kommune har godkjente deponier på Løkta og i Nordvika. Derfor vil prisen for abonnentene i Herøy bli rundt 25 prosent høyere enn i Dønna.

Egnethet I vurderingen av anbudene er det lagt 70 prosent vekt på pris og 30 prosent vekt på egnethet.

Nordmiljø AS sitt anbud lå vesentlig høyere enn de to andres anbud.

Relativt lite skilte anbudene til Rolf Edvardsen og Stokland Bilruter.

Ut fra innlevert dokumentasjon som beskrev firmaene og utstyr har de to kommunene vurdert Stokland Bilruter som bedre på egnethet.

Blir billigere Anbudet har et kostnadsbilde som gjør at slamtømmingen blir betydelig billigere enn den har vært de siste årene.

"Vi vil få en reduksjon i kostandene på om lag 35 prosent. Det medfører at slamtømmegebyret for 2012 kan reduseres tilsvarende sett i forhold til gebyret for 2011.

Slamtømmegebyret var i 2011 på 1260 kroner (unntatt moms) for en helårsbolig i Herøy", skriver saksbehandler Roy Nilssen.

I 35 kommuner Stokland Bilruter har drevet med slamtømming siden 1997 og har i dag slamtømming i 35 kommuner.

Du kan lese mer om Stokland Bilruter på deres hjemmeside.