Seløy Sjøfarm AS sin lokalitet ved Skorpa i Dønna kommune ligger innenfor avsatt areal til akvakultur/oppdrett i vedtatt kystsoneplan for Dønna kommune.

Bedre strømforhold Nå ønsker oppdrettsselskapet å flytte lokaliteten til en plassering med bedre strømforhold og med bedre bæreevne enn dagens lokalitet.

Årsaken til dette er indikasjoner på at det i perioder akkumuleres sedimenter i området under og rundt anlegget.

Utenfor akva-området En slik flytting av anlegget innebærer at Seløy Sjøfarm AS beveger seg utenfor det området som i kystsoneplanen er regulert til akvakultur.

Dermed må selskapet søke dispensasjon fra Dønna kommune, før de går videre med søknad til fiskeridirektoratet med tilhørende høringsrunder.

Saka skal opp i Plan- og Utviklingsstyret i Dønna kommune tirsdag 15. februar.

Positiv til søknaden Og rådmannen er positiv til søknaden, under forutsetning at Seløy Sjøfarm AS rydder opp ved den gamle lokaliteten.

Det innbærer blant annet at fortøyninger, anker og annet fjernes og at selskapet vurderer behovet for fjerning/oppsuging av sedimenter som er avsatt på havbunnen under anlegget.

Ingen merknader Søknaden er oversendt Dønna Fiskarlag på høring og fiskarlaget har ingen merknader utover det at det må tas hensyn til opprydding av gammel lokalitet.

Lokaliteten planlegges flyttet om lag 700 meter i sørvestlig retning i forhold til dagens plassering og vil da komme delvis utenfor det område i vedtatt kystsoneplan som er avsatt til akvakultur/oppdrett med 1/3 av anlegget.

Seløy Sjøfarm har også et anlegg ved Gåsvær i Herøy kommune.