Får bli montessoriskole

oeksningan_foreldre
Montessoriforeningen i Øksningan fikk før helgen positivt svar fra Utdanningsdirektoratet på søknaden om å få godkjenning som montessoriskole. Nå er det opp til foreldrene og ikke minst ungene som snart har gått et år ved sentralskolen.
Fredag kom endelig beskjeden som ikke minst leder i montessori-foreningen i Øksningan, Lisbeth Larsen, har ventet på snart et år.

Øksningan skole er godkjent for oppstart som montessoriskole.

- Nå har vi en tillatelse som ligger i tre år, så har god tid på oss. Skal vi komme i gang til høsten må vi ha lærere godkjent innen 15. juli, og det kan kanskje holde hardt, sier Lisbeth Larsen som mottok meldingen fredag med stor glede.

Skulle hatt bedre tid - Helt klart, dette har vi ventet lenge på. Bare synd at ikke godkjenning kom tidligere, rett over nyttår. Da hadde vi hatt bedre tid på oss med hensyn til skolestart i år, sier hun til Herøyfjerdingen.

Søndag skal foreldrene og montessori-foreningen møtes for å diskutere hva man gjør nå.

Vil ha ungene sine på skole i Øksningan - Da får vi se på om det er mulig å komme i gang fra i høst. Om vi ikke kommer i gang i år, så får vi se å om det er interesse i befolkningen for at vi skal komme i gang neste høst, uttaler Lisbeth Larsen videre.

En av foreldrene med barn som gikk på den nedlagte skolen i Øksningan, Arnt Harry Bastesen, er klar i sin mening når Herøyfjerdingen spør:

- Vi vil helt klart at våre barn skal gå på skole i Øksningan, og vil flytte barna våre dit hvis det blir montessoriskole, sier han.

Lisbeth Larsen er derimot usikker når det kommer til hvor den kommende montessoriskolen skal holde til. Øksningan skole ble nedlagt fra høsten 2008 og ble lagt ut for salg i februar.

Fortsatt er ikke skolen solgt. Øksningan Velforeningen har bedt om å få beholde skolen.

- Søknaden vår er ikke behandlet i kommunen enda, uttaler Larsen.

Møte med lærerhøgskolen I neste uke skal montessoriforeningen i Øksningan delta på et møte ved Høgkolen i Nesna. Tema er utdanning av montessori-lærere.

For å kunne undervise ved en montessoriskole må nemlig lærerne ha spesiell utdanning for den type pedagogikk som brukes i montessoriskoler.

- Kanskje kan vi knytte til oss interesserte lærere, avslutter Lisbeth Larsen.

Hun syns det er positivt at det allerede finnes en montessoriskole i området, nemlig på Bjørn på Dønna. Her har det vært drift i flere år.

Nå har også Stavseng skole på Dønna, vedtatt nedlagt, også søkt om å få bli montessoriskole fra neste høst.
oeksningan_foreldre
Her er foreldre til barn ved Øksningan skole samlet på siste skoledag før skolen ble lagt ned i fjor. Arnt Harry Bastesen (nærmest) vil at hans barn igjen skal gå på skole i Øksningan.
oeksningan_skip
Elevene ved Øksningan skole på siste skoledag i fjor. Nå har alle gått et år ved Herøy sentralskole.

Annonser