Eva Lillegaard sier til Herøyfjerdingen at hun synes det var stas at hun ble spurt om dette oppdraget.

Inn med morsarven
Eva forteller at hun har malt så lenge hun kan huske. Hun kommer fra en familie der det har vært kunstmalere i flere generasjoner. Hennes mor Åse malte bilder og derfor er det nokså naturlig at hun ble interessert i det samme selv. I tillegg er også søsteren Marianne kunstner.

- Jeg jobber som kreftsykepleier i HALD-regionen og tror at malingen fungerer som god avkobling i den utfordrende jobben jeg. En del av bildene mine er nok også inspirert av jobben min, sier Lillegaard.

Kystfolk som tema
Eva liker å male mennesker og hun har en forkjærlighet til store bilder med mye farger.

- Jeg er inspirert av de store klassikere og fra Norge er nok Odd Nerdrum en av dem som gir meg inspirasjon.

Under utstillingen på Herøydagan har hun valgt «Kystfolk» som tema. Dette kan vel passe godt i en kommune som er omgitt av hav på alle kanter.

- Temaet er kanskje ikke så originalt, men jeg ønsker å presentere ulike mennesker langs kysten gjennom denne utstillingen. Farger og lyset på Helgeland inspirerer meg slik det ofte gjør med kunstnere. Blått, lilla og turkis går igjen i bildene mine. Jeg gjør mange forsøk på å bruke andre farger, men ender alltid opp med de nevnte fargene, avslutter årets herøydagskunstner Eva Lillegaard.

Populær kunstner
Eva forteller at hun har hatt god avsetning på kunsten sin og solgt det meste av det hun har malt. Dette skulle tyde på at folk liker kunsten hennes og at hun kan vente seg mange besøkende på utstillingen sin.

Lillegaard skal ha utstillingen sin i Herøyhallen og under kulturkvelden 24. juni vil hun bli presentert som en del av åpningsprogrammet under årets Herøydager. 

Hun har ikke selv noen røtter fra Herøy, men mannen hun er gift med stammer fra Gåsvær og hun har også en datter som har funnet kjærligheten med en herøyfjerding.