Den 13. juni møtte fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp) formannskapet i Herøy. I dette møtet var kommunen kritisk til at de ikke hadde blitt tatt med på råd før de nye fergerutene trådde i kraft 1. mars 2019. Kommunen hadde levert inn et alternativt forslag som blant annet innebar at den populære avgangen rundt kl. 08.00 var med. Kommunen var også kritisk til at Brasøy hadde mistet avgangen 07.45 på hverdager. Dette er en viktig forbindelse for pendlere bosatt i Brasøy og Husvær, og for næringslivet og næringslivstransport fra disse øyene.

Eggesvik var enig i at høringsrunden hadde vært for kort og beklaget dette. Eggesvik var også positiv til endringer dersom disse ikke innebar økte kostnader. Han lovte derfor formannskapet at han ville se på saken.

Ordfører Arnt Frode Jensen opplyser til Herøyfjerdingen at han siden møtet flere ganger har etterlyst denne saken uten å ha fått svar. I en tekstmelding opplyser nå Eggesvik at han vil sette trykk på saken fra 19. august 2019.

- Vi skal se på rutene og få dem justert, men jeg har fått tilbakemelding fra «ferje» at de ikke greier det nå i ferieavviklingen. Det er bare en person på jobb nå utover og de har nok med å følge opp den trafikken som går. Jeg vil påse at det blir satt trykk på saken fra 19. august. Beklager at det ikke går før, men med ei lita avdeling på 2-3 mann blir det slik dessverre. Ellers så skal dette med skoleskyss være på plass til skolestart. Har fått bekreftet fra samferdsel at det jobbes med det, skriver samferdselsråd Eggesvik til Jensen.